Ο Τζέιμς Κάμερον προχώρησε σε μια απρόσμενη δήλωση σχετικά με την μοίρα των Avatar 3, 4 και 5. Ο δημιουργός και σκηνοθέτης της δημοφιλούς ταινίας, ξεκαθάρισε το τοπίο λίγο πριν την πρεμιέρα της δεύτερης ταινίας με τίτλο «Avatar: The Way of Water», που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο στις αίθουσες.

Ο γνωστός σκηνοθέτης μιλώντας στο Total Film, αποκάλυψε πως ίσως το franchise του Avatar, να τελειώσει ως τριλογία, παρ' όλο που τα sequel του Avatar φτάνουν μέχρι το νούμερο 5.

Σε περίπτωση που το Avatar 2 φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα στο box office, πιθανώς αυτό να σηματοδοτήσει και έναρξη του τρίτης ταινίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ξένου Τύπου, ο Κάμερον είναι ήδη έτοιμος για το plan B, για να ολοκληρωθεί η ιστορία της Pandora και του Jake Sully με το Avatar 3.

Η δήλωση του Κάμερον που υπαινίχθηκε ότι το Avatar θα ολοκληρωθεί ως τριλογία:

«Η αγορά θα μπορέσει να μας πει αν θα έχουμε τελείωσε σε τρεις μήνες, ή αν θα έχουμε μισό-τελειώσει, το οποίο σημαίνει: "Εντάξει, ας ολοκληρώσουμε την ιστορία με την τρίτη ταινία και ας μην συνεχίσουμε άλλο", αν απλά δεν είναι κερδοφόρο... Βρισκόμαστε σε έναν διαφορετικό κόσμο τώρα από ό,τι όταν έγραφα αυτά τα πράγματα. Είναι το διπλό χτύπημα της πανδημίας και του streaming. Ή, από την άλλη πλευρά, ίσως θυμίσουμε στον κόσμο τι σημαίνει να πηγαίνεις στο σινεμά. Αυτή η ταινία σίγουρα το κάνει αυτό. Το ερώτημα είναι: πόσοι άνθρωποι νοιάζονται τώρα»;

Η πλοκή

Το «Avatar: The Way of Water» διαδραματίζεται πάνω από 10 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και ξεκινά να διηγείται την ιστορία της οικογένειας των Sully (Jake, Neytiri και των παιδιών τους), τα βάσανα που τους ακολουθούν, τα άκρα που θα φτάσουν για να παραμείνουν ασφαλείς, τις μάχες που θα δώσουν για να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που θα υπομένουν.

Στο σίκουελ πρωταγωνιστούν οι: Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi, και Kate Winslet.

Το «Avatar: The Way of Water» θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 15 Δεκεμβρίου 2022.