Οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι θα ζητήσουν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, είναι άνθρωποι με ξεχωριστή διαδρομή, με επαγγελματική πορεία και αναφορές στον τόπο τους, με σημαντική κοινωνική αλλά και πολιτική δράση. Γυναίκες και άνδρες που εκπροσωπούν, όπως την είχε περιγράψει λίγο πριν την εκλογή του, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, «την Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς».

Οι άνθρωποι αυτοί αρχίζουν να βλέπουν την Ελλάδα να αλλάζει προς το καλύτερο και μέσα από την παρουσία τους στα ψηφοδέλτια και την καθημερινή τους επαφή με τους πολίτες, θα δώσουν τη μάχη και θα επικοινωνήσουν όσα έχουν γίνει αυτά τα τέσσερα χρόνια, αλλά και όσα πρέπει να γίνουν από δω και πέρα για να προχωρήσουν οι πολίτες και η χώρα, ακόμα πιο μπροστά.

Μεταξύ τους είναι νέοι που είδαν για πρώτη φορά να δημιουργούνται και να εφαρμόζονται πολιτικές που μπορούν να τους εξασφαλίσουν περισσότερες ευκαιρίες και να θέσουν τα θεμέλια για τη ζωή τους. Πολιτικές όπως το Πρώτο Ένσημο, η αφορολόγητη γονική παροχή μέχρι το ποσό των 800.000 ευρώ, το πρόγραμμα «Σπίτι μου», ο ατομικός κουμπαράς και κυρίως μια σειρά από επενδύσεις και διαρθρωτικές αλλαγές που δημιούργησαν πάνω από 270.000 θέσεις εργασίας και έφεραν την Ελλάδα στην 4η θέση πανευρωπαϊκά στον ρυθμό μείωσης της ανεργίας των νέων.

Ο Πρωθυπουργός, άλλωστε, έχει αποδείξει ότι θέλει στο πλευρό του και στην πρώτη γραμμή όσο περισσότερους νέους γίνεται και ότι τους εμπιστεύεται να αναλάβουν θέσεις ευθύνης. Ήταν και για μένα, άλλωστε, στόχος αναλαμβάνοντας τη θέση του Γραμματέα του κόμματος, να προτείνω στον πρόεδρό μας, ανθρώπους της γενιάς μου για τα ψηφοδέλτια για να συνεχιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η ανανέωση στην πράξη.

Είναι, επίσης, άξιοι επιστήμονες και επαγγελματίες στον αντίποδα εκείνων που πολεμούν την αριστεία. Άνθρωποι που είδαν τις δουλειές τους να πηγαίνουν καλύτερα, φόρους να μειώνονται, τις επιχειρήσεις τους να ανθίζουν και να προοδεύουν. Καταξιωμένοι γιατροί και υγειονομικοί, νομικοί, επιχειρηματίες, οικονομολόγοι, ακαδημαϊκοί.

Είναι, ακόμα, αυτοδιοικητικοί, που έχουν περάσει από θέσεις ευθύνης και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα και τις ανάγκες των πολιτών σε κάθε περιφέρεια, κάθε Δήμο και κάθε κοινότητα της χώρας. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ξέρουν πιο καλά από τον καθένα τον κίνδυνο που κρύβει η απλή αναλογική, γιατί κινδύνευσαν να μην μπορούν να διοικήσουν τους Δήμους και τις Περιφέρειές τους εξ’ αιτίας αυτής της «νάρκης».

Είναι άξια στελέχη του κόμματος και της νεολαίας μας, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, Επικεφαλής τομέων, με επαγγελματικές ιδιότητες η καθεμία και ο καθένας, που θα προβάλουν το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που έκανε τις μεγάλες τομές, τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Είναι η παράταξη που διόρθωσε παθογένειες, η παράταξη που, όχι απλώς έβαλε, αλλά κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη, η παράταξη που έκανε ξανά τη χώρα μας υπολογίσιμο σύμμαχο στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο. Η παράταξη που ήταν σταθερά δίπλα στους πολίτες και πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Όλοι αυτοί οι διαφορετικοί άνθρωποι, είναι αυτοί που μέσα από την εμπειρία της ζωής τους και της δουλειάς τους θα επικοινωνήσουν το έργο και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και, μέσα από το διάλογό τους με την κοινωνία, θα είναι οι καταλύτες του αποτελέσματος των εκλογών, εκείνοι που πιστοί στο όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, θα αγωνιστούν για να κερδίσουν ακόμα περισσότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών για να δούμε την Ελλάδα του 2027 να πηγαίνει ακόμα περισσότερα βήματα μπροστά.