Το κοινό όραμα που μοιράζομαι με τον συνδυασμό Αθήνα Ψηλά με παρακίνησε για την συμμετοχή μου σε αυτές τις δημοτικές εκλογές στο πλευρό του υποψηφίου δημάρχου κ. Κώστα Μπακογιάννη. Ένα όραμα με ανθρωπιστικό χαρακτήρα με όρεξη να ασχοληθεί για τα καθημερινά προβλήματα κάθε συνδημότη μας.

Οι βασικοί πυλώνες της σκέψης μου για μια νέα πόλη, για μια Αθήνα Ψηλά εντοπίζονται στην αλλαγή βασικών δομών λειτουργίας του Δήμου μας. Μια πόλη απαρτίζεται από τους ανθρώπους της, για αυτό και βασική προτεραιότητα μου αποτελούν οι άνθρωποι της πόλης αυτής.

Στην κόκκινη γραμμή, που χρειάζονται την άμεση και αμέριστη προσοχή μας βρίσκονται όλες οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Συμπολίτες μας που έχουν την ανάγκη από ένα ασφαλές κράτος που φροντίζει για τους πολίτες του και σέβονται τα δικαιώματα τους.

Πρώτος μας πυλώνας αποτελούν οι χιλιάδες άστεγοι που απαρτίζουν ένα μεγάλο μέρος της πόλης μας και βρίσκονται σε κάθε γωνιά της. Άνθρωποι απλοί καθημερινοί σαν εμάς, οπού η πρόνοια οφείλει να διασφαλίσει τουλάχιστον τις απαραίτητες ανάγκες τους. Σαν μια πρώτη λύση θα συνέβαλλε η αξιοποίηση εγκαταλειμμένων κτηρίων στα οποία με την κατάλληλη διαμόρφωση θα εξυπηρετούνταν η προσωρινή προσφυγή τους.

Αναφορικά με την προστασία του πολίτη ένα ακόμα μέτρο που εκλείπει, έγκειται στην ιατρική περίθαλψη του Δήμου Αθηναίων. Καθοριστικό ρόλο έχει η ριζική αναδιάρθρωση των δημοτικών ιατρείων, με προσλήψεις εγκεκριμένου προσωπικού και κάλυψη βασικών ελλείψεων ούτως ώστε να παρέχονται οι πρώτες βοήθειες στους πολίτες, ώστε με αυτό τον τρόπο να αποσυμπιεστεί ο όγκος των δημοσίων νοσοκομείων.

Βασική παράμετρος που δεν θα μπορούσε να παραληφθεί για την αλλαγή της εικόνα της πόλης είναι η ύπαρξη ενδιαφέροντος από τις αρχές του δήμου μας, αναφορικά με τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Θα πρέπει να διαμορφωθούν κατάλληλες δομές για την κάλυψη των αναγκών τους με σκοπό την απεξάρτηση τους και τον απεγκλωβισμό διαφόρων απλησίαστων έως τώρα περιοχών λόγω της αδιαφορίας του κράτους για την πρόνοια της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας. Μιας ομάδας αβοήθητης και παραμελημένης όπου με την κατάλληλη διαχείριση θα παραχθεί η ασφαλής αντιμετώπιση του μείζονος αυτού προβλήματος που μαστίζει την πόλη μας, κρατά εγκλωβισμένους τους ίδιους και εκφοβίζει τους πολίτες.

Μέλημα μας είναι η αλλαγή της εικόνας της πόλης μας και για να επιτευχθεί αυτό, η αρχή θα πρέπει να γίνει πρωτίστως στις άμεσα αναγκαίες περιοχές που χρήζουν βοήθειας. Ξεκινώντας από το πυρήνα της πόλης όπου επικρατούν τα φλέγοντα ζητήματα θα φτάσουμε Ψηλά.