Αναγνωστάρια μου, ξεκινάω τη σελίδα μου-ενημέρωσή σας με τρία σημαντικά θέματα:


Α) Επειδή έχουν χτυπήσει «κόκκινο» τα σενάρια για το ποιος ή ποιοι βρίσκονται στον τάφο της Αμφίπολης, σκέψου, αναγνώστη, να αποδειχθεί ότι το ταφικό μνημείο ανήκει στους προγόνους του επίτιμου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη... Στη γνωστή δυναστεία δηλαδή των Μητσοτακηδών. Οι Σφίγγες, μάλιστα, που είναι ακέφαλες, δεν προέκυψαν κατά λάθος, απλώς η μία έφερε το κεφάλι της Ντόρας και η απέναντι του πατέρα της... Αυτό το «ταφικό μνημείο» θ’ αποτελέσει και την παγίδα για τον πρωθυπουργό, ο οποίος, σκύβοντας στη δέκατη επίσκεψή του, θα «μαρμαρώσει», με αποτέλεσμα η Ιστορία να τον αναδείξει πια σαν τον «Μαρμαρωμένο Σαμαρά». Είναι το μόνο πιθανό σενάριο που θα «ανοίξει» τον δρόμο για να γίνει πιθανή πρωθυπουργός της χώρας η Ντόρα.

Β) Συνεχίζω με ένα κουίζ: Ποιο πασίγνωστο ζευγάρι από τον χώρο των media περνάει εδώ και πολλούς μήνες πολύ δύσκολα; Ο γάμος τους «άφησε εποχή» και δεν έγινε στην Αθήνα. Εκείνος, από τους πιο πολυσυζητημένους τηλεοπτικούς αστέρες. Εκείνη, πιο «ήσυχη», αλλά με δυνατή προσωπικότητα.

Γ) Και τώρα μία υπενθύμιση, για μην ξεχνιόσαστε. Σήμερα 5-8 και αύριο, Κυριακή, επίσης 5-8, μαζί με τον Θέμη Μάλλη, παρουσιάζουμε την επιθεώρηση «Νανά-Θεμα την ώρα». Το πιο «παραπολιτικό» ζευγάρι, στον ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1.


Αμπρα κατάμπρα


Αναγνωστάρια μου, μην άγχεστε για τίποτα. Ζούμε την εποχή που όλοι τάζουν. Ο Γκίκας Χαρδούβελης, που ούτε κάλτσα στο παπούτσι του δεν θα ήθελα να είμαι, δήλωσε ότι από τον Ιανουάριο μπαίνουμε σε μετα-μνημονιακή εποχή. Ο πρωθυπουργός μάς «κανάκεψε» στη ΔΕΘ τόσο όσο η Μενεγάκη τον Μουτσινά. Ο Αλέξης, που έρχεται, θα μας «σηκώσει» στα πούπουλα. Και ενώ όλα μοιάζουν τόσο ονειρικά, κάποιοι ζαβοί στη Λάρισα πλήρωσαν 24.000 ευρώ στη «Φούρκα του 2014» για να τους φέρει «πίσω» τα ευρώ ή το γκομενέτο, φτιάχνοντας μαγιολίκια, δένοντας κουκλάκια και πίνοντας ζουμιά από πόδια νυχτερίδας! Από ποιον κινδυνεύω πιότερο για πες; Ποιος είναι ο οχτρός; Η τρόικα; Οι Γερμανοί; Οι Αμερικανοί; Οι τράπεζες; Οι Ρώσοι; Οι Κινέζοι; Οι Τούρκοι; Ή οι βλάκες που πληρώνουνε για να «καεί» η Μερτσέντα του γείτονα ή να «χαθεί» η στύση μια για πάντα του άντρα που την κεράτωσε με την κουμπάρα; Αυτό που με ταράζει είναι ότι εγώ, εσύ και ο βλαμμένος που κάνει μαγιολίκια στην πεθερά για να του γράψει το αυθαίρετο στο Λιτόχωρο δίνουμε όλοι ψήφο για το ποιος θα (μας) κυβερνήσει. Και η ψήφος του με την ψήφο σου μετράνε το ίδιο. Αυτό είναι το αδυσώπητο αδιέξοδο της Δημοκρατίας, που πάσχει από βαριά κατάθλιψη.
Και τώρα κάτι για να σας γλυκάνω... Μου αρέσει η Μαρία Σαράφογλου στις ειδήσεις του Μega. Το ντύσιμό της το βρίσκω ό,τι πρέπει γι’ αυτό που κάνει. Κομψή, χωρίς «μπακίρια» πάνω της και με μακιγιάζ που δείχνει... ότι δεν είναι μακιγιαρισμένη. Να το διατηρήσει.


«Πολύ σκληροί»
Διακινδυνεύω πρόβλεψη. Αν η ομάδα του ΑΝΤ1 κρατήσει την ψυχραιμία της, η παρουσία του Σεφερλή απέναντι μόνο καλύτερους θα τους κάνει. Οι λόγοι: α) Αλλο επιθεώρηση και θέατρο και άλλο παρουσίαση καθημερινής τηλεοπτικής εκπομπής. β) Ο Λιάγκας και η ομάδα του είναι «πολύ σκληροί για να πεθάνουν» και δοκιμασμένοι στα χρόνια. Ο Μάρκος έρχεται από άλλον χώρο και στην πρώτη κατρακύλα των αριθμών θα κάνει λάθη... Ο μοναδικός τρόπος κατά τη γνώμη μου να πάει καλά η εκπομπή του Μega είναι να δημιουργηθεί ισχυρότατη ομάδα μπρος και πίσω από τις κάμερες, που θα κοντρολάρει έναν πετυχημένο θεατρίνο για όσους αρέσει και θα τον μεταλλάξει σε καλό παρουσιαστή.


Δύο δυνατά «χαρτιά»
Χριστίνα Λαμπίρη VS Σταματίνας Τσιμτσιλή. Κατά πώς φαίνεται, οι δύο εκπομπές θα κινηθούν σε παρόμοια θεματολογία. Η Σταματίνα ήδη έχει δημιουργήσει «κατάσταση» σε εκείνους τους τηλεθεατές που δεν αντέχουν πια να ακούνε και να βλέπουν από τις ενημερωτικές εκπομπές ότι «ζούμε το τέλος του κόσμου». Η Χριστίνα πάλι έχει τεράστια εμπειρία, καθώς έχει διαχειριστεί για χρόνια τόσο την ενημέρωση όσο και την ψυχαγωγία, ενώ απέδειξε, με την περσινή παρουσία της στον ΣΚΑΪ, ότι μπορεί ακόμη και όταν «όλα μοιάζουν να είναι εναντίον της» όχι απλώς να επιβιώνει, αλλά και να τερματίζει με θεαματικό τρόπο. Ποιος θα είναι ο χαμένος; Κατά τη γνώμη μου, οι ενημερωτικές εκπομπές. Η ψυχολογία του κόσμου, για όσους ακόμη θέλουν να βλέπουν τηλεόραση, γιατί πάρα πολλοί την έχουν καταργήσει, τον κάνει να αρνείται να «ενημερώνεται» για τα «χίλια κακά της μοίρας μας». Το Εψιλον, λοιπόν, θα «πάρει» κοινό από τα «ενημερωτικά» πρωινά προγράμματα, καθώς δεν αντέχει άλλο να βλέπει «σούπες» για «νέες φοροκαταιγίδες».



Πρόκληση και ανατροπή
Το κανάλι Εψιλον φέτος μπαίνει δυναμικά στον ανταγωνισμό. Αν δεν ανατραπεί κάτι και τελικά η Ρούλα (συζητάει;) παρουσιάσει πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή στο συγκεκριμένο κανάλι. Να θυμίσω ότι όσες φορές το επιχείρησε, μετά την τεράστια επιτυχία του «Μπράβο», αλλά και στον Alpha και στο Star, τα αποτελέσματα δεν ήταν τα προσδοκώμενα. Αυτό όχι γιατί η Ρούλα ήταν «λάθος», αλλά επειδή πήγε σε κανάλια που δεν είχαν «εμπεδώσει συνήθεια κοινού» σε αυτή τη ζώνη, με αποτέλεσμα να φλερτάρει με μονοψήφιες τηλεθεάσεις. Αυτό το αποτέλεσμα για μια γυναίκα που είχε συνηθίσει να φτάνει το 35% σε τηλεθέαση είναι το ίδιο σαν να έμπαινε η Ολγα Τρέμη να παρουσιάσει δελτίο ειδήσεων στο κανάλι του Blue Sky. Για ποιον λόγο η Ολγα να έφερνε περισσότερη τηλεθέαση από τον Τάκη Σπηλιώπουλο στο συγκεκριμένο κανάλι; Για κανέναν. Αυτό το γράφω γιατί οι προσδοκίες που δημιουργεί το εκτόπισμα του ονόματος της Ρούλας είναι τεράστιες... Ομως, παραμένει πρόκληση, με δεδομένό ότι πολλές φορές η ίδια η Ρούλα έχει δηλώσει ότι οι πρωινές εκπομπές έχουν καθηλωθεί σε ό,τι έκανε εκείνη τη δεκαετία του 1990. Σωστό! Αν έχει βρει τη συνταγή της απόλυτης ανατροπής, έχει τη δυνατότητα να ξαναγράψει «ιστορία». Αν όχι, η προσγείωση θα είναι μόνο ανώμαλη σε έδαφος γεμάτο κοτρώνες.