του Νίκου Σίμου

Το δίλημμα που επιμένει να θέτει, οψίμως, ο κ. Βενιζέλος και ορισμένοι σύντροφοί του, ότι δηλαδή πρέπει να ψηφισθούν Ελιά και ΠΑΣΟΚ, στις ευρωεκλογές, διότι, διαφορετικά, εφ’ όσον τους καταδικάσει ο λαός δεν μπορούν να είναι στην κυβέρνηση, ενέχει μία αντίφαση και περικλείει και έναν εκβιασμό.
Η αντίφαση είναι ότι από τη μία πλευρά το ΠΑΣΟΚ διακήρυττε ότι οι ευρωεκλογές δεν αφορούν τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις αλλά την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Ευρωβουλή και από την άλλη, αλλάζει ρότα και αφήνει να εννοηθεί ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα επηρεασθούν από άσχετες προς την ανάδειξη κυβερνήσεων ψήφους.
Ο εκβιασμός αφορά στην μετάθεση της ευθύνης για την πολιτική σταθερότητα που πέφτει στους ώμους των πολιτικών, στους πολίτες. Εκτός και αν όσοι από το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν την άποψη αυτή, προεξάρχοντος του σημερινού αρχηγού του, αποδίδουν ευθύνη στους πολίτες γι’ αυτούς που εκλέγουν! Και επομένως αποδέχονται, έστω και αργά, ότι ο λαός έχει μετανιώσει που ψήφιζε το ΠΑΣΟΚ και επομένως δικαιολογούν και την εγκατάλειψή του από τους πολίτες.
Τέτοιου είδους διλήμματα είναι παραπλανητικά και επιχειρούν να εκβιάσουν όχι μόνο τον λαό αλλά και το κυβερνών κόμμα. Διότι η απειλή ότι το ΠΑΣΟΚ και οι βουλευτές του θα εγκαταλείψουν την στήριξή τους προς την κυβέρνηση, επειδή θα έχει το κόμμα αυτό καταψηφισθεί στις ...ευρωεκλογές, θα είχε συνέπεια, αν συγχρόνως προς την συγκεκριμένη λαϊκή αποδοκιμασία οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παραιτούνταν και της βουλευτικής τους θέσης!! Πολιτικά νταηλίκια εκ του ασφαλούς είναι ανεπίτρεπτα. Κάτι τέτοια βλέπει ο κόσμος και έχει ρίξει στα τάρταρα το ΠΑΣΟΚ...