Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, όχι μόνο επιβεβαιώθηκαν αλλά, όπως γραφτηκε, ανάγκασαν τον πρωθυπουργό να στείλει σε γνωστό εκπρόσωπο εταιρίας απολογητικό sms για τις προηγούμενες αμφισβητήσεις του, όσον αφορά τα ευρήματα των ερευνών που αναδείκνυαν την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.

Νέες δημοσκοπήσεις που επιχειρούν να ανιχνεύσουν τις τάσεις του εκλογικού σώματος εν όψει των γενικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, βγάζουν μεν ακόμη και αυτοδυναμία της ΝΔ πλην όμως αποκαλύπτουν και μία αξιοσημείωτη αντοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την ζημία που έχει επιφέρει στην ελληνική κοινωνία. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψιν και την παρατήρηση του κ. Τσίπρα ότι δεν είναι όλοι δικοί μας ψηφοφόροι αυτοί ΄που μας ανέβασαν από το 4,5% στο 36% προκύπτει ένα σοβαρό, κοινωνιολογικής φύσεως ερώτημα. Τι δεν έχει καταλάβει το τμήμα εκείνο της ελληνικής κοινωνίας που εξακολουθεί –δημοσκοπικά τουλάχιστον- να διατηρεί την συγκεκριμένη αριστερά στο 25% ή και πάνω από αυτό!

Η απορία αυτή δεν θέλει να αμφισβητήσει ούτε βεβαίως τις δημοσκοπήσεις που έχουν δικαιωθεί, αλλά ούτε και την εκλογική βούληση όσων εκφράζονται υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη.

Η μία εκδοχή είναι –αν θέλουμε να δώσουμε κάποια ερμηνεία- ότι το υπερ ΣΥΡΙΖΑ τμήμα της κοινωνίας που εξακολουθεί να πιστεύει στο κόμμα αυτό και στον αρχηγό του επιμένει να διακατέχεται από τα λεγόμενα αντιδεξιά σύνδρομα ή δεν συμπαθεί τον σημερινό αρχηγό της ΝΔ λ.χ. Όμως τοτε, το τμήμα αυτό της ελληνικής κοινωνίας ενδέχεται να κάνει ένα σοβαρό λάθος. Να βάζει τα συμφέροντά του κάτω από συναισθηματισμούς ή ιδεολογικές εμμονές που, ειδικώς σε περίοδο κρίσεων τέτοια φούμαρα ακυρώνονται ακριβώς από την ίδια την κρίση.

Εκείνο επομένως που μπορεί να μην αντιλαμβάνεται ο συγκεκριμένος ψηφοφόρος είναι ότι ενώ δεν δοκιμάζει μία άλλη λύση –ακόμη και αν δεν μπορεί κανείς να του εξασφαλίσει ότι η άλλη λύση θα είναι επιτυχημένη- επιμένει να στηρίζει την κυβερνητική προοπτική ενός κόμματος που:

-Απέτυχε να διαχειριστεί φυσικές καταστροφές σε Δυτική και Ανατολική Αττική που είχαν εκατόμβη νεκρών. Και μάλιστα εξ αιτίας συγκεκριμένων σφαλμάτων στην αντιμετώπιση της κατάστασης, τα οποία είχαν ως συνέπεια να ασκηθούν και ποινικές διώξεις σε κυβερνητικούς αξιωματούχους.

-Οδήγησε σε χρεοκοπία μία εμβληματική για την ελληνική Οικονομία ΔΕΚΟ, την ΔΕΗ, με σοβαρούς κινδύνους για την ηλεκτροδότηση της χώρας. Δεν είμαστε δα και Σουδάν.

-Κατόρθωσε –διότι περί κατορθώματος πρόκειται- να εκτινάξει την εγκληματικότητα και για πρώτη φορά οι πολίτες να νιώθουν τέτοια ανασφάλεια

-Κατόρθωσε επίσης να διασύρει διεθνώς την χώρα στην υπόθεση του μεταναστευτικού, για την διαχείριση του οποίου υποτίθεται ότι παίρνει και ευρωπαϊκά κονδύλια.

Αφάνισε οικονομικά την ελληνική κοινωνία με σειρά μέτρων όπως

(α) το πρωτοφανές κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls που δημιουργησαν συνθήκες αναξιοπρέπειας στους Έλληνες πολίτες και κυρίως στους συνταξιούχους κατά τους πρώτους μήνες της εφαρμογής τους

(β) η φορολογική επιδρομή που εξαφάνισε την μεσαία τάξη

(γ) οι συνεχείς περικοπές συντάξεων, κυριων και επικουρικών

(δ) το ανεκδιήγητο ασφαλιστικό σύστημα που έχει εξουθενώσει τους ελευθερους επαγγελματίες και έχει έτσι αυξήσει την φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή

Προφανώς για κάποιους εξακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτελεί την ιδανική κυβέρνηση!