Παρακολουθώντας την συνέντευξη του πρωθυπουργού, σε ένα από τα κατά Πολάκη «βοθροκάναλα», κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τα όσα έλεγε στις απαντήσεις του ο κ. Τσίπρας παρέπεμπαν στον Βάρναλη και στους «Μοιραίους» του. Διότι ο πρωθυπουργός «μοιραίος και άβουλος αντάμα, προσμένει ίσως κάποιο (εκλογικό) θάμα»

Ήταν εμφανής η αμηχανία του κ. Τσίπρα, όχι μόνο διότι αναγκάστηκε να δώσει συνέντευξη σε έναν τηλεοπτικό σταθμό για τον οποίον άφηνε αιχμές και υπονοούμενα και κατά την διάρκεια της συνέντευξής του. Αλλά διότι οι απαντήσεις που είχε δεν μπορούσαν να ήταν πειστικές, όταν όλη η Ελλάδα γνωρίζει τα κυβερνητικά του πεπραγμένα χάρις στα περισσότερα ΜΜΕ που αντί να λιβανίζουν, αποκαλύπτουν τα όσα ο πρωθυπουργός είχε κάθε λόγο να μείνουν στο σκοτάδι.

Και δεν μπορούσαν οι απαντήσεις του κ.Τσίπρα να είναι πειστικές διότι δεν ήσαν απεξαρτημένες από τον διαστρεβλωτικό τους χαρακτήρα όσον αφορά στην πραγματικότητα. Σταχυολογούμε μερικά παραδειγματα:

-Επανέλαβε ότι δεν είχε κανένα λόγο να χειραγωγήσει η κυβέρνησή του την Δικαιοσύνη, διότι κανένας από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανοικτές υποθέσεις. Μα δεν είπε κανείς κάτι τέτοιο. Απλώς ήθελε ο κ.Τσίπρας να καταστήσει την Δικαιοσύνη υποχείριό του για να εξοντώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, τους οποίους ήθελε στην φυλακή, όπως είχε αποφανθεί το alter ego του, από την αρχή της συριζαϊκής διακυβέρνησης. Ο κ. Πολάκης.

Τι λόγο έχει άραγε η Ένωση Δικαστικών και Εισαγγελέων να αντιδρά κατ’επανάληψη αν δεν γίνονταν κυβερνητικές παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη;

- Είπε ότι δεν «εξαφανίζει» κανέναν από τους στενούς συνεργάτες του ή μέντορές του και ότι απλώς επειδή «ξεπέρασαν αυτοί κάποια όρια» το λάθος του ήταν ότι δεν τους είχε διώξει νωρίτερα. Δεν έγιναν όμως έτσι ακριβως τα πράγματα. Οι «εκδιωθέντες» δεν άντεξαν την ασυνέπειά του και τον ευτελισμό κάθε αριστερής ιδέας. Ο άνθρωπος που τον προώθησε, ο Αλέκος Αλαβάνος τον κατηγορεί ως πολιτικό πραξικοπηματία και την κυβέρνηση την έχει αποκαλέσει θίασο. Σκληρότερη η κ.Κωνταντοπούλου που έχει αποκαλέσει την κυβέρνηση «συμμορία».

- Καμμία πειστική απάντηση για τον κ.Πετσίτη για τον οποίον ο πρώην διεθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ αποκάλυψε ότι ο συγκεκριμένος κύριος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μαξίμου.

-Έκδηλη αμηχανία για την τραγωδία στο Μάτι, όταν μάλιστα οι δικαστικές αρχές έχουν ασκήσει ποινικές διώξεις και κατά κυβερνητικών αξιωματούχων. Σίγουρα οι κάτοικοι της

Ανατολικής Αττικής θα αγανάκτησαν με όσα άκουσαν, με σίγουρη την εκλογική επίπτωσή τους, σε βάρος του κ.Τσίπρα.

- Η Novartis από το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης «μετατράπηκε» σε μεγάλο διεθνές σκάνδαλο του φαρμάκου. Ένιψε τας χείρας του για την σκευωρία και καλύφθηκε πίσω από την Δικαιοσύνη, η οποία πάντως έθεσε στο αρχείο την μία μετά την άλλη τις υποθέσεις των πολιτικών προσώπων που κατηγορήθηκαν. Η υπόθεση όμως θα αναβιώσει μετεκλογικά,από τις μηνύσεις των κατηγορηθέντων σε βάρος αυτών που πρωταγωνίστησαν στην υπόθεση. Έτσι θα μάθουμε και από την δικαστική διαδικασία τον ρόλο του Ρασπούτιν, τον οποίο πάντως επέμενε ο κ. Τσίπρας ότι αγνοεί ποιος είναι, παρά το γεγονός ότι τον έχει ονοματίσει η πρωην Εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Ράϊκου αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Σαμαράς.

- Και μια και ο λόγος περί σκευωρίας, η αντεπίθεση του κ.Τσίπρα για σε βάρος του σκευωρία από την ΝΔ, αφορούσε το Μακεδονικό και την Συμφωνία των Πρεσπών. Ανασύροντας επιστολή του 2005 με την οποία δεχόμαστε για λόγους έναρξης συνομιλιών την διπλή ονομασία, κατηγόρησε την ΝΔ για υποκρισία. Και ο κ. Τσίπρας συνέχισε να προσποιείται πως δεν καταλαβαίνει ότι στη στάση Καραμανλή στο Βουκουρέστι βρίσκεται η ουσία διότι απέτρεψε την αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία» που παραχώρησε μαζί με εθνότητα και γλώσσα ο ίδιος.