Ο αστικός κόσμος που υπήρξε η ραχοκοκαλιά της σύγχρονης Ελλάδας, αυτός που συνέβαλε αποφασιστικά ώστε να βγει η πατρίδα του από τα ερείπια ενός Πολέμου και ενός αδελφοκτόνου Εμφύλιου την μόνη ιδεολογική εκπροσώπηση που έχει είναι από το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Και το οποίο είναι το μόνο που παραμένει τόσο συμπαγες και με τόση, συγκριτικά, ανταπόκριση στην ελληνική κοινωνία. Διότι αυτή η κοινωνία έχει απέναντί της ένα συνονθύλευμα ιδεοληπτικών νεοκομμουνιστών ενισχυμένων από την χειρότερη εκδοχή του βαθέος και αμαρτωλού ΠΑΣΟΚ, που υποκρίνεται μία αστική στροφή προκειμένου να ξεγελάσει όσους ήδη παραπλάνησε σε δύο αναμετρήσεις.

Έχει ακόμη απέναντί της η ελληνική κοινωνία μία υπό διαμόρφωση παράταξη που ανήκει μεν στον αστικό χώρο αλλά τελεί εν αποσυνθέσει και προσπαθεί να συμμαζέψει τα συντρίμια της. Θέτοντας μάλιστα όριο εκλογικής επιτυχίας το να πιάσει ένα 7%. Υπάρχουν επίσης και άλλα κομματικά περιτρίμματα συγκυριακής αιτίας, τα οποία χάνουν την ιδεολογικά τους ταυτότητα στην προσπάθειά τους να κολλήσουν κάπου για να γευθούν οσμή εξουσίας. Το ΚΚΕ είναι ...εκτός συναγωνισμού.

Τούτων δοθέντων ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει απέναντί του να διεκδικήσει μία δεξαμενή ψηφοφόρων που την αποτελεί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Την αφυπνισμένη ελληνική αστική τάξη, τμήμα της οποίας παραπλανήθηκε, σε μία στιγμή γενικής ηθικής απόγνωσης. Η τάξη αυτή, ασφαλώς και δεν περιμένει να ακούσει υποσχέσεις ή να γίνει μάρτυρας πολιτικών ψιλοκαυγάδων τεχνήτής πόλωσης, που αποπροασανατολίζουν τον κόσμο από τα βασικά προβλήματα της χώρας και που είναι το προσφιλές πεδίο της κυβέρνησης, για ευνόητους λόγους.

Αυτό που ακούει πλέον η ελληνική κοινωνία –και στο οποίο πιστεύει όπως αποδεικνύει σειρά δημοσκοπήσεων- είναι ότι υπάρχει σοβαρή εναλλακτική λύση, που διασφαλίζει την εφαρμογή ενός εθνικού προγραμματος σταδιακών αλλά καίριων αλλαγών, που θα εξασφαλίσουν την χαμένη κανονικότητα της χώρας και θα δημιουργήσουν τις προοπτικές που ακύρωσε μία κυβέρνηση ψευδών, οικονομικής ασυναρτησίας και εξουθένωσης όλων αυτών που σήμερα την εγκαταλείπουν...