Η δημιουργία του κατάλληλου κλίματος και των προϋποθέσεων για να διώξει από το Κίνημα Αλλαγής η κ. Φ. Γεννηματά τον Ευάγγελο Βενιζέλο έχει στην βάση της ένα συγκεκριμένο στόχο: Όπως είχαν αναλύσει στο προηγούμενο φύλλο τους τα «Π» όσοι εκ του παλαιού όσο και βαθέος ΠΑΣΟΚ –με επικεφαλής τονκ.Κ. Λαλιώτη- εξώθησαν σε αυτήν την απόφαση την κ. Γεννηματά ήταν για να εκλείψει ένα εμπόδιο. Αυτό της πιθανότητας ή και δυνατότητας συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα «προοδευτικό» μέτωπο που θα λειτουργεί ως αντίπολίτευση (αντιδραστική;) απέναντι στην ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στην ουσία δεν πρόκειται για ένα προοδευτικό μέτωπο αλλά για μία Ένωση Παρακμής, δηλαδή μία συνεργασία δύο φαύλων κομμάτων, σύμφωνα με τα κυβερνητικά τους πεπραγμένα. Μάλιστα οι συμβουλεύοντες σήμερα την κ.Γεννηματά υπήρξαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στα οποία απέδωσε βαρύτατη ευθύνη η ελληνική κοινωνία για τον τρόπο που εκυβέρνησαν,διαδοχικά, από το 1981 έως και το 2004, έτσι ώστε από το 46% της εκλογικής δύναμης των ελληνων σοσιαλιστών να φτάσουν αυτοί στο 6% και να θεωρούν εκλογική επιτυχία τηναύξηση της δύναμής τους έστω και κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Για να μην ξεχνόμαστε λοιπόν. Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ έχουμε και λέμε:

Α. διαφθορά και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος: Το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση είχε μετατρέψει το αδίκημα της Απιστίας περί την Υπηρεσία (κατάχρηση δημοσίου χρήματος) σε πλημμέλημα, από κακούργημα. Επιπλέον με Νόμο(2446/97) επιτρέπονταν στις ΔΕΚΟ οι απ’ ευθείας προμήθειες, χώρια που όσον αφορά στα Δημόσια Έργα οι νόμοι 2522 και 2579 θεμελίωσαν τη διαπλοκή.

Πρώτη η κ. Βάσω Παπανδρέου είχε αφήσει, στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος, να εννοηθεί σαφέστατα ότι όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην εξουσία, ορισμένα στελέχη (συνάδελφοί της, για την ακρίβεια) πλούτισαν. Καθώς και ότι αν παρέμεναν στο κόμμα, εκείνη θα αποχωρούσε. Βεβαίως, στους σκεπτομένους κάνει εντύπωση ότι την δημόσια αυτή καταγγελία την συνόδευσε αιδήμων σιωπή από τους συντρόφους της Βάσως.

Και τον Μάρτιο του 2002, ο Θεόδωρος Παγκαλος, μετά την αποπομπή του από την κυβέρνηση, με μία συνέντευξή του (στη ΝΕΤ) και με ένα άρθρο του (στο ΒΗΜΑ) ε’ιχε αφήσει και αυτός σοβαρές αιχμές κατά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας «για διαφθορά της τελευταίας πενταετίας, η οποία πήρε μορφή κοινωνικού και πολιτικού φαινομένου και πρέπει να αντιμετωπισθεί».

Σκανδαλο του Χρηματιστηρίου: Να θυμίσουμε πως με την προτροπή των τότε ΠΑΣΟΚικών κυβερνήσεων οι διοικήσεις ΧΑΑ και Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έβαζαν στο Χρηματιστήριο αμφιβόλου ποιότητας εταιρίες, παρασύροντας τους επενδυτές που στο τέλος έχασαν τα λεφτά τους. Να θυμίσουμε ακόμη ότι κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε επιχειρήσει να αφαιρέσει από τη Νομοθεσία περί Κεφαλαιαγοράς τις προβλέψεις περί ποινικών ευθυνών όσων χειραγωγούν μετοχές! Να και ένα παράδειγμα κυβερνητικών παρεμβάσεων των ΠΑΣΟΚικών κυβερνήσεων για να πεισθεί η ελληνική κοινωνία να επενδύει στο Χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα στο τέλος εκατομμύρια Ελλήνων να χάσουν περιουσίες ολόκληρες. Στην προεκλογική περίοδο του Ιουνίου τοι 199 ο κ. Λαλιώτης έλεγε:

«Η συντριπτική πλειοψηφία του ενός εκατομμυρίου επενδυτών... θα αναδείξουν με την ψήφο τους, με την ετυμηγορία τους το ΠΑΣΟΚ ως πρώτο κόμμα και θα δώσουν μια νέα νίκη στο ΠΑΣΟΚ. Γιατί ξέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι και θα είναι η εγγύηση για τα κεκτημένα τους, αλλά και για τις προσδοκίες τους»

Χειραγώγηση της Δικαιοσύνης: Να θυμίσουμε τις παρεμβάσεις και τις απειλές του μακαρίτη του Γιαννόπουλου ως υπουργού Δικαιοσύνης; Για τους δυσκολόπιστους τους προτρέπουμε να αναζητήσουν άρθρο του επιτίμου προέδρου του Αρείου Πάγου Στ. Ματθία που είχε δημοσιευθεί στο νομικό περιοδικό «Συνήγορος», όπου περιγράφει τις ωμές κομματικές παρεμβάσεις και πολλά άλλα «τέρατα και σημεία» στο χώρο της Δικαιοσύνης, επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ .

Λεηλασία των αποθεματικών των Ταμείων: Να θυμίσουμε ότι η λεηλασία άρχισε το 1981 με πρώτο θύμα το ΝΑΤ, διότι ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ είχε βρει την εύκολη λύση της άσκησης κοινωνικής πολιτικής με τα λεφτά των πάσης φύσεως απομάχων…

Ο ΣΥΡΙΖΑ στα ίδια ίχνη

Καλύτερο πρότυπο «προοδευτικής» διακυβέρνησης δεν θα μπορούσε να έχει ο κ. Τσίπρας. Γι’ αυτό άλλωστε φρόντισε να εντάξει στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ πληώρα στελεχών του παλαιού βαθέος ΠΑΣΟΚ.

Έτσι:

Δικαιοσύνη: Η ΝΔ με ερώτηση των αρμοδίων για την Δικαιοσύνη Τομεαρχών έχει καταγγείλει 22 συγεκριμένες παρεμβάσεις προκειμένου να υλοποιηθεί σ΄χεδιο ποδηγέτησης της Τρίτης Εξουσίας. Τα επεισόδια σχετικά με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνης «διανθίζονται» από τις παραιτήσεις δύο αντιιπροέδρων του ΣτΕ από μέλη της Ενώσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας, την υποβολή παραίτησης της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Δαφθοράς κ. Ράϊκου με συγκεκριμένες καταγγελίες, την παραίτηση του Επόπτη Διαφθοράς αντιεισαγγελέα κ. Ι. Αγγελή με συγκεκριμένες καταγγελίες για μεθοδεύσεις στην υπόθεση της Novartis. Τις συνεχείς απόπειρες παρέμβασης στην Δικαιοσύνη για την χειραγώγησή της ώστε να λειτουργεί ως κυβερνητικός μηχανισμός, τις έχει καταγγείλει κατ’ επανάληψη η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων...

Διαπλοκή: Απόδειξη και όχι απλώς ένδειξη διαπλοκής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε η απόφασή της να μην πληρώνει η εταιρία ELFE του επιχειρηματία Λαυρεντιάδη τα υψηλά χρέη της προς την ΔΕΠΑ. Μάλιστα ο πρώην επικεφαλής της ΔΕΠΑ Θεόδωρος Κιτσάκος, και μέλος της τοπικής Καισαριανής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τους αρμόδιους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι παραβλέπουν τα χρέη Λαυρεντιάδη στην ΔΕΠΑ.

Στο ίδιο πλαίσιο της πολιτικοεπιχειρηματικής διαπλοκής θα πρέπει να ενταχθούν και οι αναπάντητες μεσολαβητικές δράσεις του κ. Πετσίτη.

Νεποτισμός: Από την Ευρωπαίκή Επιτροπή έχει γίνει καταγγελία για την έκρηξη νεποτισμού επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή για την επιδρομή στην κρατική μηχανή με το βόλεμα κολλητών και συγγενών σε καίριες θέσεις. Η καταγγελία αυτή δεν πτόησε το κυβενρών κόμμα το οποίοα λίγες μέρες πριν κλείσει η Βουλή προχωρησε σε ένα όργιο προλήψεων και μετατάξεων συγγενικών προσώπων.

Σκάνδαλα: Εκτεθειμένη είναι η κυβέρνηση για την κακοδιαχείριση των κονδυλίων που προορίζονται για την μεταναστευτική πολιτική. Υπήρξαν συγκεκριμένες καταγγελίες για κατασπατάληση κονδυλίων, ενώ στην Βουλή είχε έλθει καταγγελία της βουλευτού Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αφροδίτης Σταμπουλή ότι κομματικό στέλεχος είχε αναλάβει το έργο σίτισης των προσφύγων στο hot spot του Νομού, και ότι τον έλεγχο για το αν τηρούνται οι διαδικασίες και η σχετική νομοθεσία, τον είχε αναλάβει η κόρη του.

Στα σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συμπεριληφθεί η περίεργη εξαγορά –παραμονές της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών- από την οικονομικώς παραπαίουσα ΔΕΗ μιας ζημιογόνου εταιρίας ηλεκτρισμού τους αντιπροέδρου των Σκοπίων και φίλου του Ζόραν Ζάεφ! Επίσης σκάνδαλο αποτέλεσε η υπόθεση της πώλησης 300.000 βλημάτων στην Σαουδική Αραβία από τα αποθέματα των Ενόπλων Δυνάμεων με μεσάζοντα ένα ιδιώτη που εμφανιζόταν ως αντιπρόσωπος των Σαουδαράβων τον οποίον αυτοί δεν αναγνώριζαν ως εκπρόσωπό τους.

Συμπερασματικά μπορεί να πει κανείς ότι για την ανασύσταση του παλαιού ΠΑΣΟΚ με βάση τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η συγκολλητική ουσία του άκρατου λαϊκισμού και των παρανομιών στα οπία επιδόθηκαν κατά την κυβερνητική του θητεία τα δύο κόμματα. Το ερώτημα είναι αν η χώρα αντέχει τηνεπανάληψη του σκηνικού που την έφερε στην σημερινή της κατάσταση...