-Τα κακώς κείμενα είναι θέμα πολιτικών προσώπων ή νοοτροπίας της ελληνικής κοινωνίας;

«Παντού και πάντα θα συμβαίνουν τρελά και παλαβά πράγματα. Απλώς εμείς τα βλέπουμε διογκωμένα. Στην Αμερική πυροβολούν και σκοτώνουν μέσα στα σχολεία, εδώ ξεχνάμε να φτιάξουμε τα τρένα». -Πώς θα χαρακτήριζες τον Έλληνα; «Με ενοχλεί που μας λένε ‘’τεμπέληδες’’. Δεν πιστεύω ότι είμαστε. Αργόσχολοι και πονηροί, ίσως, σε κάποιον βαθμό. Οι Έλληνες έχουμε αξίες, ιδανικά. Στηριζόμαστε στον θεσμό της οικογένειας, σεβόμαστε τη θρησκεία μας. Έχουμε φιλότιμο, αγαπάμε τη χώρα μας. Πατριώτες, αυτό είμαστε».

-Τι θα έκανες εσύ διαφορετικά ώστε η επόμενη γενιά να βρει έναν καλύτερο κόσμο;

«Θα έδινα μεγαλύτερη αξία σε συγκεκριμένα επαγγέλματα όπως ο δάσκαλος, ο καθηγητής, ο αστυνομικός, ο πυροσβέστης».

-Όλοι οι πολιτικοί είναι ψεύτες;

«Όχι».

-Έχουν δίκιο οι αναρχικοί που διαδηλώνουν και τα σπάνε;

«Ό,τι και να έχουν κάνει οι πολιτικοί, η καταστροφή της ιδιωτικής ή της δημόσιας περιουσίας είναι απαράδεκτη και θα έπρεπε να τιμωρείται με αυστηρότερες ποινές». -Η αποχή στις εκλογές είναι τρόπος διαμαρτυρίας; «Αν θέλεις να απέχεις, κάν’ το, δεν σε εμποδίζει κανείς, αλλά μετά δεν θα έχεις το δικαίωμα να κάνεις κριτική, ούτε δικαιούσαι να εκφράζεις άποψη. Θα έπρεπε να υπάρχει μια σήμανση, να φαίνεται στην ταυτότητά σου ότι απέχεις και δεν ψηφίζεις».

-Τι συναισθήματα σου προκαλεί η κατάσταση σε κάποια γηροκομεία που κακομεταχειρίζονται τους ηλικιωμένους;

«Οργή μόνο. Όπως οργή μού προκαλεί και η κακοποίηση των ζώων».

-Αν ήσουν πρωθυπουργός, τι θα άλλαζες άμεσα;

«Θα έφερνα τη θανατική ποινή για τους παιδοβιαστές. Και θα έβρισκα τρόπο να ολοκληρώνονται γρήγορα οι δικαστικές υποθέσεις. Να υπάρχει ένα χρονικό όριο για μια δικαστική απόφαση, αστική ή ποινική. Είναι παράλογο να σέρνεται ο κόσμος πέντε και δέκα χρόνια στα δικαστήρια».

-Ποιος φταίει για τα Τέμπη;

«Ο συνδυασμός δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Αν ήταν ιδιωτικά, δεν θα υπήρχαν τέτοια θέματα».

-Τι σε κάνει περήφανο;

«Η Ιστορία μας, ο πατριωτισμός μας, το φιλότιμο και το αίσθημα αλληλεγγύης».

- Ποιους Έλληνες θαυμάζεις;

«Δεν υπάρχουν σήμερα κάποιοι που να θαυμάζω. Τον Αντετοκούνμπο μόνο, ως άνθρωπο και ως αθλητή. Τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Λεωνίδα, τον Αριστοτέλη, αυτούς, ναι. Κυρίως θαυμάζω τον παππού μου από την πλευρά της μητέρας μου και τη γιαγιά μου από την πλευρά του πατέρα μου. Άνθρωποι ακέραιοι. Respect».

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 29/3