ΠΟΣΟΣ φασισμός πια; Τι σόι άνθρωποι είναι αυτοί που ασπάζονται μια νοοτροπία τόσο χυδαία; Ένας φασισμός κατάπτυστος, που σέρνει τη βδελυρή του ύπαρξη παντού και έχει βρει τον θρόνο του, τα τελευταία χρόνια, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η απόλυτη ασυδοσία. Ένας φασισμός που, είτε προέρχεται από τα δεξιά είτε από τα αριστερά, διαλύει τον κοινό νου, αναιρεί τα προφανή και τα αυτονόητα και σε κάνει να σιχαίνεσαι που ανήκεις στο ίδιο ανθρώπινο είδος με αυτά τα εκτρώματα.

ΕΒΡΙΖΑΝ με ακατονόμαστες λέξεις και εκφράσεις τον χαροκαμένο πατέρα του κοριτσιού που χάθηκε στις ράγες στο καταραμένο δυστύχημα, επειδή βγήκε ο ταλαίπωρος και ευχαρίστησε την κυβέρνηση για τα μέτρα που, όπως είπε, θα αποτελέσουν βάλσαμο για τις οικογένειες των θυμάτων. Χυδαιολογούσαν χωρίς αιδώ τα τέρατα, εναντίον ενός ανθρώπου που έχασε το παιδί του. Που είναι βιοπαλαιστής. Και που έχει άλλα δύο παιδιά να στηρίξει. Αριστερών πεποιθήσεων είναι ο άνθρωπος, το καταλάβατε, όλοι εσείς οι αχρείοι; Αριστερός. Και είχε τη γενναιοδωρία ψυχής, δημόσια, να πει ένα ευχαριστώ για κάποια βοηθήματα που, όχι, δεν θα φέρουν το παιδί του πίσω, αλλά πιθανότατα θα διευκολύνουν τη ζωή του. Γιατί έτσι το ένιωσε. Και πέσανε να τον φάνε, να τον ξεσκίσουν τα θρασίμια των σόσιαλ μίντια, αντί να κρυφτούν σε λαγούμια, όπως τους αρμόζει . Ακούστε λίγο: Όταν μιλάει ένας πατέρας που έχει χάσει το παιδί το, καλά θα κάνουμε άπαντες να σιωπούμε και να τον ακούμε με σεβασμό. Ό,τι κι αν θέλει να πει. Βγάλτε τον σκασμό, λοιπόν, ορισμένοι ανθρωποφάγοι και διαλέξτε άλλον τρόπο να ξεσπάσετε την αθλιότητά σας.

ΚΑΝΕΙΣ δεν θα θέσει υπό έλεγχο την ελεύθερη σκέψη και βούληση. Η κοινωνία δεν θα ανεχτεί καμιά φασιστική νοοτροπία ως όπλο καταστολής κάθε ελεύθερης ιδέας και έκφρασης. Ούτε από τα δεξιά ούτε από τα αριστερά. Μην αφήσουμε αυτές τις γλοιώδεις καρικατούρες να μολύνουν τη χώρα. Να σπέρνουν το μίσος και τη διχόνοια. Δεν έχουν θέση ανάμεσά μας, δεν πρέπει να τους δίνουμε βήμα και σημασία. Αρρωστημένα μυαλά που εμφανίζονται ως προστάτες και υπερασπίζονται μια άθλια προπαγάνδα, που όχι μόνο τρέφει τη βαναυσότητα, το χειρότερο είναι ότι τρέφει και την ηλιθιότητα.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 17/3/23