Την Κυριακή οι πολίτες θα πρέπει να δώσουν αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία. Να μην επιτρέψουν μια νέα πολιτική περιπέτεια για την χώρα, σε μια συγκυρία που το βασικό ζητούμενο είναι ένα «new deal» . Όχι μόνον για την οικονομία, αλλά και για την κοινωνική συγκρότηση, την εθνική αυτοπεποίθηση, την προοπτική του Ελληνισμού ως κοσμοπολιτισμού. Οι πολίτες θα πρέπει να επιδείξουν πεποίθηση στην ψήφο τους. Να επιλέξουν αυτοί την κυβέρνησή τους. Να δώσουν την εντολή ευθύνης στον πρώτο μεταμνημονιακό πρωθυπουργό τους τον Κ.Μητσοτάκη και μαζί την αρμοδιότητα να επιχειρήσει μια ανασυγκρότηση της χώρας ανάλογη με την μετα-πολεμική που το 1955-1961, μια άλλη εποχή, ο Κ. Καραμανλής πέτυχε για το κράτος των Ελλήνων.

Οι πολίτες επίσης θα πρέπει να ορίσουν την ισχύ της αξιωματικής τους αντιπολίτευσης του απερχόμενου ΣΥΡΙΖΑ, της πρώτης αριστερής τους διακυβέρνησης. Αλλά και την ισχύ και την παρουσία των άλλων κομμάτων που θα συμμετάσχουν στην κοινοβουλευτική διαδικασία την επόμενη κρίσιμη τετραετία.

Οι Έλληνες δεν θα πρέπει να επιτρέψουν στα περίφημα «δομημένα συμφέροντα» να αξιοποιήσουν πολιτικές ασάφειες και κλίμα διάχυτης ακυβερνησίας, με πολλαπλές εκλογές χωρίς νόημα και περιβάλλον αδύναμων κυβερνήσεων και έωλων σχημάτων κυβερνητικής συνεργασίας, επιβάλλοντας τους δικούς τους όρους και τα δικά τους εκβιαστικά διλήμματα, υπέρ των συμφερόντων τους, στους πολιτικούς και τους κρατικούς αξιωματούχους, σε βάρος του λαού και του Έθνους.

Ο εφιάλτης των Μνημονίων «κλειστού τύπου» και απόλυτης εξάρτησης είναι πίσω μας. Η εφιαλτική δεκαετία που είδαμε την φιλοδοξία μας να κατρακυλά, συμπολίτες μας να ψάχνουν στα σκουπίδια για ένα πιάτο φαγητό, Έλληνες νοικοκυραίους να σπρώχνονται με τους λαθρομετανάστες για ένα κιλό πατάτες ή πορτοκάλια, τις δουλειές και τις περιουσίες μας να χάνονται, το κράτος μας να χαρακτηρίζεται από τον δοσιλογισμό και την ξενοκρατία ως «failed state» είναι πίσω μας.

Η Ελλάδα μπορεί να μην έχει εθνική αστική τάξη, παρά μόνον «ιδιώτες», κλεπταποδόχους, ανιστόρητους, τυχοδιώκτες και κερδοσκόπους που παριστάνουν την εθνική αστική τάξη. Αλλά αυτό τελικά δεν σημαίνει τίποτα.

Είμαστε ακόμη ζωντανοί ! Θα σταθούμε μπροστά στην κάλπη και θα ασκήσουμε το δικαίωμά μας να συνδιαμορφώσουμε την τύχη μας. Η Ελλάδα ξεκινά και πάλι την πορεία της στην ιστορία με στόχο την αυτονομία, την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, το δικαίωμα στην εργασία και την ευημερία.

Ας μην επιτρέψουμε στους «αρχιτέκτονες» της χρεοκοπίας μας, στους ολίγιστους που αποτέλεσαν το «βαθύ κράτος» στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα τις δεκαετίες του 1980, 1990, 2000 αυτούς που μιλώντας για πρόοδο και άλλοι για εκσυγχρονισμό έκλεβαν το κράτος και τις επιχείρησης τους ακόμη, να διοικήσουν και πάλι. Ας μην τους αφήσουμε αυτούς αντί για μας να ορίσουν τους «κανόνες του παιχνιδιού».

Να δώσει ο λαός την εξουσιοδότηση στην επόμενη κυβέρνησή του. Να δώσει αυτός το προνόμιο σε πρόσωπα και φορείς να συμμετάσχουν στο επόμενο κοινοβούλιο. Να μοιράσει αυτός ρόλους και ευθύνες, δύναμη και δυναμική στους κυβερνήτες και τους εκπροσώπους του. Είναι απλό τα πάντα θα κριθούν από την αρχή. Την Κυριακή στις κάλπες. Η Ελλάδα ξεκινά και πάλι και έχει να προλάβει ένα ορόσημο. Το 2021. Δύο αιώνες από την απόκτηση, με επανάσταση, του εθνικού μας κράτους.

Οι πρόγονοί μας και όχι μόνον τα παιδιά μας, αυτοί που έσπειραν με τα κόκκαλα και το αίμα τους τα βουνά, τα λαγκάδια και τις θάλασσες της πατρίδας θέλουν να μας δουν λαμπρούς, καλοντυμένους, περήφανους, αξιοπρεπείς στην επέτειο αυτή. Όχι μόνον για να τιμήσουμε αυτούς αλλά και τον εαυτό μας. Τον Ελληνισμό όπου Γης.

Ας μη ξεχάσουμε κάτι απλό: Η περίφημη πορεία του Γκάντι είχε ως αφετηρία, ένα βήμα. Το πρώτο βήμα. Και κάθε προηγούμενο βήμα, έφερνε το επόμενο. Μέχρι το τέλος όπου το βάθος της πορείας έκανε τους πάντες να προσκυνήσουν με σεβασμό την πορεία του.