Το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου είναι μια επιβεβαίωση της πολιτικής πραγματικότητας αυτή την ώρα: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε άλλο πολιτικό χρόνο ζωής. Η αντικατάστασή της από μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν απ' τις πραγματικές εξελίξεις και τα σημερινά πολιτικά δεδομένα, απλώς το φυσιολογικό αίτημα μίας κοινωνικής πλειοψηφίας. Η κατάσταση στην οποίαν βρίσκονται η κοινωνία και τα οικονομικά πράγματα, αλλά και οι εμμονές του πρωθυπουργού για «αριστερές» επιδοματικές πολιτικές μέσω των πλεονασμάτων, χωρίς διεύρυνση της παραγωγικής βάσης, σκοτείνιαζαν τον ουρανό και ανησυχούσαν τις Βρυξέλλες, που «επιτηρούν» την Αθήνα.

Δίπλα σ ‘αυτά, οι αγενείς συμπεριφορές στελεχών της κυβέρνησης, το γενικότερο ύφος της «αριστερής» εξουσίας, η απαράδεκτη ανοχή της απέναντι στις συμμορίες των «μαχητών των δρόμων», στην τρομοκρατία μέσα στα πανεπιστήμια και τέλος η διαχειριστική ανικανότητα που επιδείχθηκε στο Μάτι «σκότωσαν» τελικά τον κ. Τσίπρα, πριν ολοκληρώσει την τετραετία του. Κατέστη έτσι επιτακτική η ανάγκη κυβερνητικής αλλαγής, πράγμα που συνέβη την περασμένη Κυριακή το βράδυ. ΗΉδη, οι ευρωεκλογές είχαν προηγουμένως στείλει τον πρωθυπουργό το ηχηρό μήνυμα - εντολη για πορεία του προς τις κάλπες.

Έτσι, το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν μια καθαρή αποτύπωση της πραγματικότητας. Η Νέα Δημοκρατία έπεισε ένα σημαντικό ποσοστό Ελλήνων ψηφοφόρων (που άγγιξε το 40%) ότι αξίζει να δοκιμαστεί αυτή η παράταξη στο έργο μιας ανασυγκρότησης της παραγωγικής βάσης της χώρας. Το «πείραμα ΣΥΡΙΖΑ» είχε φτάσει στο αναπόφευκτο τέλος του. Μία δίκαιη εκλογική νίκη και ξεκίνημα μίας νέας περιόδου από σήμερα, με νέα κυβέρνηση