Τώρα που ο χριστιανικός κόσμος σε όλο τον πλανήτη γιορτάζει, έστω και κάτω απο πρωτόγνωρες συνθήκες, την γέννηση του Θεανθρώπου, του ηγέτη της Θρησκείας μας, ας παρουμε ένα μάθημα από την Αυστραλία. Είναι πολυ διδακτικό γιατί είναι ρεαλιστικό, χωρίς ιδεολογικούς πομφόλυγες και ανθρωπιστικές υποκρισίες. Μας αφορά δε άμεσα διότι είμαστε μία χώρα με ένα πολύ επίκαιρο πρόβλημα, το μεταναστευτικό, το οποίο μάλιστα η γειτονική μας χώρα το έχει χρησιμποιήσει σε έναν ιδιότυπο υβριδικό πόλεμο σε βάρος μας.

Το μάθημα μας το παραδίδει -και όχι μόνο σε έμας- η Αυστραλιανή πρωθυπουργός Τζούλια Τζίλλαρντ η οποία και αυτή αντιμετωπίζει μεταναστευτικό πρόβλημα, άλλης ίσως μορφής αλλά εξ ίσου επιτακτικό για την λύση του.Διότι εκεί αντιμετωπίζει και τον μουσουλμανικό εξτρεμισμό.

Σε ένα μήνυμά της λοιπόν αφού αναφέρει τους λόγους για τους οποίους οι μουσουλμάνοι μετανάστες οφείλουν να προσαρμοστούν στον τρόπο ζωής στην Αυστραλία και όχι οι Αυστραλοί στα ήθη και τα έθιμα των μουσουλμάνων -τα οποία κατά τα άλλα τονίζει ότι οι Αυσταραλοί τα σέβονται απολύτως- λέει και την μοναδική αλήθεια:

Οι περισσότεροι μουσουλμάνοι, λέει δεν είναι ευτυχισμένοι στην Αίγυπτο.Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Λιβύη, Δεν είναι ευτυχυχισμένοι στο Μαρόκο. Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Ιράν. Στο Ιράκ. Στην Υεμένη. Δεν είναι ευτυχισμενοι στο Αφγανιστάν. Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Πακιστάν. Στην Συρία και στον Λίβανο.

Αντιθέτως είναι ευτυχισμένοι στην Αυστραλία. Είναι ευτυχισμένοι στην Αγγλία. Είναι ευτυχισμένοι στον Καναδά. Είναι ευτυχισμένοι στις ΗΠΑ. Στην Γαλλία. Στην Σουηδία. Στην Γερμανία. Είναι ευτυχισμένοι στην Νορβηγία και στην Δανία. (ΣΣ Θα προσθέταμε και στην Ελλάδα).

Είναι επομένως ευτυχισμένοι σε κάθε χώρα που δεν είναι μουσουλμανική.. Και ποιον κατηγορούν; Όχι το Ισλάμ. Όχι τους ηγέτες τους. Όχι τους εαυτούς τους! Κατηγορούν τις χώρες στις οποίες ζουν ευτυχισμένοι και θέλουν να τις αλλάξουν, ώστε να μοιάζουν με τις χώρες στις οποίες ήσαν δυστυχείς!!!

Αυτή είναι η πραγματικότητα...