Η καταγγελία Κοντονή για τα προβλήματα του Συριζαϊκού Ποινικού Νόμου που ευνοεί την Χρυσή Αυγή και τα μέλη της εγκληματικής αυτής οργάνωσης,επιβεβαιώθηκε και από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο. Να υποθέσουμε ότι η ηγεσία της για πρώτη φορά Αριστεράς επεδίωκε, και με αυτόν τον τρόπο, να εγγράψει υποθήκη για μελλοντικές ψήφους στο Κοινοβούλιο από τους νεοναζιστές; Δεν θα μας εξέπληττε. Αλλά θα είμαστε επιεικείς προς το κόμμα που παρ’ ολίγον να καταστρέψει την Ελλάδα. Και κυρίως προς τον υποκριτή ηγετη του που προσπάθησε να ακυρώσει την εγκριτική συγκατάθεσή του –αν όχι και την προώθηση- κατάπτυστων διατάξεων, με την παρουσία του στην δίκη της Χ.Α, ως εκπρόσωπος τάχα της αντιφασιστικής κοινωνικής διέγερσης που προκάλεσε η δίκη αυτή.

Αν αυτό καθ’ εαυτό το γεγονός των ευνοϊκών για την Χ.Α διατάξεων του ΣΥΡΙΖΑϊκού Ποινικού Νόμου αποκαλύπτει είτε την πολιτική κυνικότητα είτε την ασύγγνωστη επιπολαιότητα των εμπνευστών της, εν τούτοις ο εσωκομματικός θόρυβος που έχει ξεσηκωθεί στην Κουμουνδούρου και οι εσωτερικές συγκρούσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη πιστοποιούν μία αλήθεια που ευτυχής συγκυρία για τον ΣΥΡΙΖΑ την έκρυβε κάτω από το χαλί. Ότι τελικώς το κόμμα που κατόρθωσε να κυβερνήσει και από 3% να φτάσει σε ποσοστά που ούτε οι ίδιοι περιμεναν, ήταν απλώς μία περιστασιακή και συγκυριακή συρραφή ετερόκλιτων στοιχείων της πολιτικής που επέτυχε –γιατί περί επιτυχίας πρόκειται- να εκμεταλλευθεί μία λαϊκή απόγνωση εξ αιτίας πρωτίστως εξωγενών παραγόντων που δεν θέλησε να αξιολογήσει η ελληνική κοινωνία. Και να ρίξει έτσι το ανάθεμα σε αυτούς που την είχαν προηγουμένως κυβερνήσει.

Αυτό το κομματικό πουλόβερ των ποικίλων εμβαλωμάτων άρχισε όπως ήταν φυσικό κάποια στιγμή να ξηλώνεται. Είτε επειδή οι πλέον νουνεχείς αποφάσισαν να κάνουν αυτοκριτική και μέσω αυτής κριτική στο κόμμα στο οποίο ανήκαν, είτε επειδή άλλοι δεν αντέχουν το τοξικό κλίμα που εξακολουθούν να καλλιεργούν οι σωματοφύλακες του Τσίπρα όπως ο Πολάκης ή άλλοι όπως οι κυρίες Τζάκρη και Χρηστίδου που λιβανίζουν τον Τσίπρα κατά τον εμετικό τρόπο που οι υπόλοιποι σύντροφοί τους δεν αντέχουν!

Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται μία υγιή αξιωματική αντίπολίτευση που δεν μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό που αποπνέει. Ακόμη διασώζεται το ίδιο συγκυριακά όπως γιγαντώθηκε. Ας περιμένουμε μεχρι ποιο πόντο θα ξηλωθεί το ροζ πουλόβερ της Κουμουνδούρου...