Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και, γενικώς, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να εύχονται να παραμείνει ισοβίως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας. Οι λόγοι αρκετοί.

Πρωτ’απ’ όλα ο τρόπος με τον οποίον ασκεί αντιπολίτευση και κυρίως με τα στελέχη στα οποία στηρίζεται αρκούν για να διαμορφώσουν την εικόνα που βγάζει ο ΣΥΡΙΖΑ προς τα έξω και που η απήχησή της με έντονα αρνητικό πρόσημο, αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις. Καταλαβαίνει με άλλα λόγια η ελληνική κοινωνία ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός αρχηγός εμφορείται από παλαιοκομματικές και λαϊκίστικες αντιλήψεις που εκπέμπουν μία ανευθυνότητα. Η δυσκολία του να ασκήσει αντιπολίτευση σε μία κυβέρνηση που έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας αποκαλύφθηκε στην τελευταία κριτική που επιχείρησε να ασκήσει, με την προβολή του επιχειρήματος ότι η ΝΔ αναγνώρισε την Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία είχε κατακρίνει. Η προσπάθειά του αυτή πέφτει όμως στο κενό από την στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε σε ανύποπτο χρόνο τονίσει, ότι διεθνείς Συμφωνίες που έχουν υπογραφεί ικαι επικυρωθεί από την Βουλή δεν μπορούν να ακυρωθούν. Απλώς με την επαχθή αυτή Συμφωνία την οποία καμαρώνει ο κ.Τσίπρας δέσμευσε την χώρα και τις κυβερνήσεις που τον διαδέχθηκαν.

Αντιθέτως, με το είδος της αντιπολίτευσης που ασκεί ο κ. Τσίπρας έχει καταφέρει να δημιουργήσει εσωκομματικό πρόβλημα καθώς μερίδα των στελεχών αποδοκιμάζει ακόμη και την φρασεολογία του. Και η κοινή γνώμη βλέπει ότι τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρώην πρωθυπουργό απασχολούν οι εσωτερικοί διαγωνισμοί την στιγμή που μία υπεύθυνη κυβέρνηση παλεύει σε δύο μέτωπα. Της πανδημίας και των ελληνοτουρκικών.

Βλέπει ακόμη η ελληνική κοινωνία την αστεία εξέλιξη, να βάζει ο κ. Τσίπρας την αδελφή του Ζανέτ να τον υπερασπιστεί στη εσωκομματική διαμάχη που έχει με τον Τσακαλώτο! Προφανώς του λείπουν τα αξιόπιστα στελέχη για να τον υπερασπιστούν καθώς αντιλαμβάνεται ότι το τρίο Πολάκη Ραλλίας Χρηστίδου και Τζάκρη δεν είναι και οι πιο σοβαροί συνήγοροί του! Έτσι επιτυγχάνει άλλο ένα επίτευγμα ο κ. Τσίπρας. Να στερείται πλέον του επιχειρήματος του ...νεποτισμού που με τόση ευλάβεια το έχει υπηρετήσει, ώστε να το προβάλει σε βάρος των πολιτικών του αντιπάλων.

Όλα αυτά εχουν ήδη ξεθωριάσει την άλλοτε ελκυστική εικόνα του ηγέτη της ροζ Αριστεράς. Έτσι ΣΥΡΙΖΑ χάνει το ατού του το οποίο το εκμεταλλεύθηκε το 2015 αλλά αποδείχθηκε κούφιο στα τεσσεράμισυ χρόνια που κυβέρνησε.

Να μείνει επομένως ισοβίως ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης. Όσο μένει τόσο θα εδραιώνονται ο Κυριάκος και η ΝΔ. Ο κ. Τσίπρας είναι ο μυλωνάς που ρίχνει νερό στον μύλο της Νέας Δημοκρατίας,