Τόσος λόγος για μία βασιλόπιτα δεν έχει ξαναγίνει από συστάσεως του ελληνικού κράτους.

Τι ποσό πιστώθηκε από τον προϋπολογισμό του υπουργείου, γιατί έγινε αυτό, ποιος ευθύνεται και δώσε εξυπνάδες, αντιπολιτευτικές κορώνες και σχόλια αντιπολιτευτικά. Λαϊκισμός στην πιο κλασική του μορφή.

Φτάσαμε στο σημείο να βάζουμε στο ζύγι μία βασιλόπιτα, ΜΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ, με το ΕΚΑΣ που κόπηκε από τους συνταξιούχους.

Η μόδα των δύο τελευταίων δύο ημερών; Μία εξυπνάδα για τη βασιλόπιτα του Μάκη Βορίδη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Θα πει κάποιος εύλογα: Δεν ήταν λανθασμένη η συγκυρία; Ήταν. Όσο λάθος ήταν και η αναπαραγωγή -σε σημείο εμμονής- όσων ισχυρίστηκε η Ολυμπία Τελιγιορίδου, συγκρίνοντας την βασιλόπιτα για όλους τους εργαζόμενους με τη βασιλόπιτα για τους μετακλητούς της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας.

Γιατί όμως δεν βρέθηκε κανείς να κάνει τον ίδιο χαμό για τη λύση που βρέθηκε για τη φέτα, το εθνικό μας τυρί, από τον Μάκη Βορίδη.

Το τυρί που έχουμε κατοχυρώσει διεθνώς και έχουμε τσακωθεί με όλες τις χώρες για την προέλευσή της και την κυριότητά της, δεν υπήρξε μία πολιτική ηγεσία που να μπορέσει να βάλει τάξη στο χάος που υπάρχει στον χώρο.

Μετά από 22 χρόνια το έκανε ο Βορίδης. Έκανε σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς επί 7 ολόκληρες ώρες και κατέληξε στην Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση της Φέτας. Για να μην πηγαίνει κάποιος στο εξωτερικό και βλέπει φέτα από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Και για να μην υπάρχει παράπονο η πίτα πληρώθηκε εμμέσως από τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος είχε υποχρεωθεί να καταβάλει αποζημίωση στον Μάκη Βορίδη για προσβολή προσωπικότητας.

Ή μήπως πειράζει και αυτό τις κυρίες και τους κύριους του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή συγκυβερνούσαν.