Το σενάριο έμοιαζε τέλειο στα μέτρα και τις φαντασιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρότεινε τον Αντώνη Σαμαρά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο πρώην πρωθυπουργός θα έβγαινε στην τέταρτη ψηφοφορία και ο ΣΥΡΙΖΑ θα «επικοινωνούσε» την υποψηφιότητα Παυλόπουλου απευθυνόμενος στην καραμανλική πτέρυγα με προφανή στόχο να προσπαθήσει να δημιουργήσει εσωστρέφεια στη Νέα Δημοκρατία.

Το σενάριο δε, είχε και μεγάλη διάρκεια. Κάθε φορά που ο πρώην πρωθυπουργός θα έκανε μία δήλωση, θα ανακάλυπταν κόντρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «άδειασμα» από την κυβέρνηση και άλλα τέτοια ευφάνταστα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως τους χάλασε το σενάριο.

Πρότεινε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πρόσωπο υψηλού κύρους και συμβολισμού το οποίο θα αποσπάσει τις ψήφους και του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής.

Τη σούπα που ήθελαν να φτιάξουν στον ΣΥΡΙΖΑ χάλασε και ο Αντώνης Σαμαράς με τη συνέντευξή του.

«Το είπα και στο συνέδριό μας: Δεν «διαπραγματεύομαι» τις θέσεις μου για κανένα αξίωμα - στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό. Κι επομένως το «αξίωμα» που με χωράει είναι να παραμένω ενεργός στην πολιτική, να υπερασπίζομαι την πατρίδα μου, την παράταξή μου και τις αρχές μου - ιδιαίτερα σε κρίσιμες στιγμές σαν κι αυτές που ζούμε, σαν κι αυτές που έρχονται» ξεκαθάρισε ο πρώην πρωθυπουργός προσθέτοντας «Δεν «κινδυνεύω» να κατηγορηθώ από κανέναν! Το αντίθετο: Εχω ήδη αποδείξει ότι στήριξα την παράταξη στα δύσκολα. Κι ότι στήριξα και τον προηγούμενο ηγέτη της και τον επόμενο. Οσο δεν έκανε κανείς, ποτέ, στο παρελθόν. Για δείτε τι συμβαίνει σε άλλα κόμματα: Οπου οι προηγούμενοι αρχηγοί καταγγέλλουν τους επόμενους και οι επόμενοι διαγράφουν τους προηγούμενους! Σ' εμάς αυτά δεν έγιναν. Κι έβαλα κι εγώ το χέρι μου για να τα αποτρέψω. Γιατί είναι εκφυλιστικά».

Το σενάριο διαλύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά στην Κουμουνδούρου δεν έχουν σταματημό. Η νέα ευφάνταστη πλοκή λέει ότι ο Αντώνης Σαμαράς διασπά τη Νέα Δημοκρατία και άλλα σχετικά.

Και μάλιστα η πλοκή εξελίσσεται παρόλο που ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

«Δεν υπάρχει κανένας «κακός λύκος» (σ.σ. λέει γελώντας). Ολοι ξέρουν πως βοήθησα ενεργά για τη νίκη της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλες τις κρίσιμες αναμετρήσεις. Και στις εθνικές εκλογές και στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές. Αναφέρατε, σωστά, ότι αλλάζουμε ηγεσίες «χωρίς να χυθεί σταγόνα αίμα»! Τι θα έπρεπε, δηλαδή, να κάνουμε; Να ακολουθεί «αιματοχυσία»; Δεν υπάρχει, λοιπόν, κανένας «κακός λύκος». Απλώς κάποιοι αναζητούν «Κοκκινοσκουφίτσες» για να υπονομεύσουν την ενότητα της παράταξης. Αλλά δεν θα τους περάσει» ανέφερε ο Αντώνης Σαμαρας αλλά δεν ίδρωσε το αυτί τους.

Μία περιήγηση στις εφημερίδες και τις ιστοσελίδες που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει το νέο σενάριο της Κουμουνδούρου.

«Αντώνης Σαμαράς: Δεν κρατιέται με την ιδέα να ρίξει και δεύτερο Μητσοτάκη» γράφει το Κουτί της Πανδώρας του Κώστα Βαξεβάνη, «Παίρνει το καπελάκι του και φεύγει» το επίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, η Αυγή και «μήνυμα προς τον πρωθυπουργό» λόγω της απουσίας του Αντώνη Σαμαρά από την ψηφοφορία ανακαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Δημοκρατί0α με άφθονα παρασκηνιακά σχόλια για τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού.

Καλό είναι να μην φτιάχνουν σενάρια γιατί μερικές φορές τυγχάνει να πέφτουν έξω. Το ξέρουν καλά άλλωστε…