Ας δεχτούμε πως οι βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας διέπονται από έναν αχαλίνωτο ορθολογισμό και αυτό δεν τους επιτρέπει να παραβιάζουν τους κανόνες πολιτικής δεοντολογίας ευπρεπούς συμπεριφοράς.

Η αστική ευγένειά τους ξεχειλίζει πολλές φορές από τα μπατζάκια τους. Η κουλτούρα του καθωσπρεπισμού, ενισχυμένη με υπερβολική δόση ευγενούς άμιλλας και πολιτικού πολιτισμού είναι σχεδόν παροιμιώδης. Λες και έχουν για βιβλίο - οδηγό στη ζωή τους το πόνημα του Χ. Ζαμπούνη «savoir vivre».

Όλα αυτά, ωστόσο, δεν μπορεί να λειτουργούν ως άλλοθι μιας ντεμέκ έξωθεν καλής μαρτυρίας. Αποκαλύπτουν μια εξόχως προβληματική κατάσταση. Παραμένουν αδρανείς και απαθείς, επιδεικνύοντας μια ανεξήγητη επικοινωνιακή οκνηρία και συστηματική αδιαφορία, απέναντι στην ακραία και ενίοτε ασύμμετρη αντιπολίτευση που ασκεί σε βάρος της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τους οργανωμένους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς που διαθέτει. Ειδικά στο χώρο των sosial media, όπου τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ οργιάζουν καθημερινά με μια αξιοθαύμαστη ταχύτητα και έναν αξιοζήλευτο συντονισμό, αναπαράγοντας ψευδείς ειδήσεις, προβοκατόρικές πληροφορίες και παραπλανητικό υλικό.

Αγγελιοφόροι αυτής της προπαγανδιστικής λαίλαπας και τελάληδες της διάδοσης του μηνύματος της είναι σύσσωμο το στελεχικό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ. Από τον Αλέξη Τσίπρα έως το τελευταίο οργανωμένο μέλος του κόμματος. Δίνουν τη μάχη της προπαγάνδας, δίχως ηθικούς φραγμούς, ακόμη και αν ξέρουν πως διακινούν ανυπόστατες πληροφορίες. Εδώ έφτασαν στο σημείο να καταθέσουν μέχρι και ερώτηση στη Βουλή, με δόλιους υπαινιγμούς εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, για να δώσουν θεσμική βαρύτητα στο χαλκευμένο αφήγημά τους περί εξυπηρέτησης της εταιρίας Siemens στο διαγωνισμό για τα ατομικά τεστ, γνωρίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν προέκυπτε από πουθενά. Φυσικά δεν τους πτόησε η αποκάλυψη της αλήθειας, αφού τη ζημιά που ήθελαν να προκαλέσουν στη ΝΔ είχε ήδη επιτευχθεί.

Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά και η τακτική αυτή είναι επαναλαμβανόμενη. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, που ενοχλείται όταν τον χαρακτηρίζουν ψεύτη και λαϊκιστή, έχει βρει τη λύση να «ρεφάρει» κάθε φορά.

Εφόσον βέβαια βρεθούν δημοσιογράφοι να τον στριμώξουν. Πετάει ένα «κάναμε λάθος» ή «δεν είχαμε καλή πληροφόρηση» ή «είχαμε αυταπάτες» και καθάρισε. Γιατί δεν είναι ηλίθιος, ξέρει καλά πως ελάχιστοι θα ασχοληθούν με την παραδοχή της αστοχίας του, η οποία συνήθως έχει χαρακτηριστικά «χαβαλεδιάρικης εκφραστικής ξεπέτας», του τύπου «πως κάνετε έτσι ή «είπαμε και μια κουβέντα παραπάνω», για να προσπεράσει και αυτή την ανώδυνη ήττα του με την παράθεση καταγγελιών για άλλα γεγονότα ή ισχυρισμών που εκείνη τη στιγμή πάλι μπορεί να κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας. Θυμηθείτε με πόση ευκολία είχε αναφέρει πριν από περίπου ένα μήνα ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε συλληφθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Στο σημείο αυτό, πριν πάμε στους βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που επικοινωνιακά στα social media κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, αξίζει να αναφέρουμε και κάτι ακόμα. Το ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει μακριά ποδάρια γιατί εδώ και χρόνια έχει στήσει μια φάμπρικά δυσφήμισης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. Η πολεμική αυτή εναντίον των δημοσιογράφων, την οποία επαναφέρει εσχάτως η Κουμουνδούρου, αποτελεί στρατηγική επιλογή προκειμένου να επιτευχθεί ο εξής στόχος: Να στιγματιστεί με τη ρετσινιά της ανυποληψίας ο δημοσιογραφικός κόσμος, δηλαδή όσοι δεν κάνουν τεμενάδες στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, έχοντας εκθρέψει το μίσος και τη συκοφαντία κατά των λειτουργών του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, να διεκδικεί δάφνες αληθείας και αξιοπιστίας για λογαριασμό των δικών του ισχυρισμών. Γι' αυτό παίζουν με τόση μεγάλη ευκολία στο γήπεδο της προπαγάνδας.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η μεγάλη πλειονότητα των βουλευτών και των στελεχών της ΝΔ είναι απούσα από τη μάχη αυτή και αντιμετωπίζει την ολομέτωπη επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ με μια ακατανόητη αμεριμνησία.

Ελάχιστοι είναι οι γαλάζιοι βουλευτές, που στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή κατά τις εμφανίσεις τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έχουν την έγνοια της επικοινωνιακής εξουδετέρωσης των τρολ του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πιο πολλοί, ειδικά εδώ και ένα χρόνο που το πρόγραμμά τους λόγω πανδημίας δεν είναι τόσο φορτωμένο, ούτε καν τις ανακοινώσεις του Μεγάρου Μαξίμου ή της Πειραιώς δεν μπαίνουν στον κόπο να ανεβάσουν, ώστε να πληροφορήσουν τα μέλη και τους ακολούθους τους για ζητήματα που αποδεδειγμένα υπήρξαν προϊόν της αριστερής μυθοπλασίας. Αμφιβάλλω δε αν τις διαβάζουν κιόλας ή αν παρακολουθούν γενικότερα την «ειδησεογραφία» που γεννιέται μέσα από τα social media, αν ρίχνουν καμιά ματιά σε εφημερίδες, αν ακούνε ραδιόφωνα κτλ.

Αντιθέτως, χρόνο για να ανεβάζουν φωτογραφίες με καλλονές συνεργάτιδες τους ή διάφορα stories στο ινσταγκραμ με άρωμα life style, όχι μόνο έχουν, αλλά δίνουν πολλές φορές ρεσιτάλ.

Και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ στο μέτωπο αυτό τους έχει υπερφαλαγγίσει καλό θα είναι να ενεργοποιηθούν διότι και οι φύλακες του Μεγάρου Μαξίμου έχουν γνώση, αλλά κυρίως οι ψηφοφόροι τους.