Η Υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη όφειλε να είναι πιο υποψιασμένη όταν σε ανύποπτο χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αρχισε να θέτει ερωτήματα για την περίπτωση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δ. Λιγνάδη και όχι να εξαντλήσει τα περιθώρια τoυ νομικού καθωσπρεπισμού και της τυφλής προσήλωσης στο γράμμα και το πνεύμα του νόμου μη τυχον και κατηγορηθεί πως ανήκει σε αυτούς που τσαλαπατούν επιπόλαια τα ανθρώπινα δικαιώματα "υποψηφίων κατηγορουμένων".

Ήταν φως φανάρι πως ένας μηχανισμός με προνομιακή σχεση στο χώρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξ αρχής γνώριζε σημαντικές λεπτομέρειες για τη δράση του κ. Λιγναδη με αποτέλεσμα η κυρία Μενδώνη, αλλά και οι ανόητοι σύμβουλοι της, να μην πάρουν χαμπάρι την παγίδα που με μεθοδικό τρόπο της εστηναν όσο η ίδια περίμενε το "πρωτόκολλο" και την νόμιμη εξελιξη των πραγμάτων.

Εξ αρχής η Υπουργός Πολιτισμού έπρεπε να "σηκώσει το τηλέφωνο" και να πάρει την αρμόδια τομεάρχη Πολιτισμού κ. Σία Αναγνωστοπούλου και να την ρωτήσει ευθέως. "Τι ξέρετε παραπάνω απο εμένα, τι στοιχεία υπάρχουν, τι καταγγελίες γνωρίζετε πως θα γίνουν, βοηθήστε να προχωρήσω".

Ας το έκανε και αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ηθελε να την διευκολύνει στο έργο της, ας έβγαινε να τον εκθέσει δημοσίως για "εργαλειοποίηση" των στοιχείων με ανέντιμη χρήση τους στο βωμό μιας επικοινωνιακής μεθόδευσης που στόχο δεν είχε την αποκάλυψη της αλήθειας, αλλά το να στηθεί σε βάρος της κυβέρνησης ενα γαϊτανάκι ασύμμετρης αντιπολιτευτικής τακτικής.

Το γεγονός πως δεν είχε την πολιτική διορατικότητα και εξυπνάδα να καταλάβει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την έπαιζε με καλύτερο φύλλο, έχοντας και το μπαλαντέρ της προνομιακής πληροφόρησης στο συγκεκριμένο θέμα, κατέστησε τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς της, κυρίως σε επικοινωνιακό επίπεδο, βλακώδεις. Καθώς έφτασε στο σημείο να ζητά διαβεβαιώσεις αναφορικά με την αθωότητα του από τον φερόμενο ως δράστη και θύτη και το χειρότερο να μην κρατάει και μια πισινή πως μπορεί να της λέει ψέματα για να την εξαπατήσει....!!!

Εδω ο συγκεκριμένος ηθοποιός, ακόμα και τώρα που έχει συλληφθεί, δηλώνει αθώος ενώπιον των ανακριτών, θα δηλωνε ένοχος στην Υπουργό Πολιτισμού; Δηλαδή πόσο μυαλό θέλει κυρία Μενδώνη;