«Πιστεύω ότι το βράδυ των εκλογών θα δούμε ένα αποτέλεσμα που θα μας κάνει να τρίβουμε τα μάτια μας», είπε ο... Κάλχας της πολιτικής, Βαγγέλης Αντώναρος (το Ευάγγελος είναι πολύ... δεξιό).

Και σε αυτή την πρόβλεψη είναι σίγουρο ότι θα πέσει μέσα. Είναι βέβαιο ότι ο ελληνικός λαός, έχοντας ζήσει μια δεκαετία στερήσεων, πόνου και άδικων αποφάσεων που επέβαλαν η οικονομική χρεοκοπία αλλά και η τραγική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλει να ξαναμπεί σε περιπέτειες.

Από το 2019 μέχρι σήμερα, μέσα σε απίστευτες διεθνείς κρίσεις, η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την οικονομία, αλλά και να επιτύχει πρωτοφανή πρόοδο. Ενδεικτικό ότι ο «Economist» χαρακτήρισε την απόδοση της ελληνικής οικονομίας κορυφαία σε έναν κατάλογο πλουσίων 34 χωρών. Δηλαδή ο «Economist», αν συνδυάσουμε προηγούμενο άρθρο του, που παρουσίασε τους κινδύνους που θα προκύψουν για τη χώρα από μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά επισημαίνει ότι οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη στην Ελλάδα θα υπάρχουν μόνο με κυβέρνηση ΝΔ. Αν, δηλαδή, συνεχισθεί η πολιτική που, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Eurostat, αντί για προβλεπόμενο έλλειμμα 1,6% του ΑΕΠ για το 2022, είχε, τελικά, πρωτογενές πλεόνασμα 0,1%. Και όλα αυτά εν μέσω πανδημίας, υβριδικής επίθεσης στον Έβρο, κλιματικής κρίσης, πολέμου και ενεργειακής κρίσης.

Αλήθεια, πόσο λογικό είναι οι πολίτες να εγκαταλείψουν τη σταθερότητα που περιγράφει ο «Economist» και να ξανακάνουν το λάθος να επιλέξουν εκείνους που τους οδήγησαν σε ένα τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο, επειδή με τους πειραματισμούς τους φέσωσαν την ελληνική οικονομία με 100 δισ. ευρώ; Πώς είναι δυνατόν λογικοί άνθρωποι να εμπιστευθούν και πάλι τους Τσίπρα και Βαρουφάκη; Ο κ. Τσίπρας μπορεί να κατηγορηθεί για πολλά. Για ένα δεν μπορεί να κατηγορηθεί: για αφέλεια. Ξέρει τι πρόκειται να συμβεί στις κάλπες και πολιτικά συμβιβάζεται με το 30%. Και, για να μην τρομάξει τους πολίτες, αποκλείει λεκτικά κυβέρνηση ηττημένων.

Εκείνοι που, φαίνεται, δεν έχουν καταλάβει ή θέλουν να τρομάξουν τους πολίτες, γιατί έχουν άλλους, εσωκομματικούς, σκοπούς, είναι οι κύριοι Δραγασάκης και Τσακαλώτος. Τι από τα δύο συμβαίνει; Μάλλον το δεύτερο.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 24/4