Η υπόθεση Γεωργούλη έχει ιδιαίτερη σημασία, επειδή οι καταγγελίες προέρχονται από νομικό, η οποία γνωρίζει το βάρος όσων υποστηρίζει.

Φυσικά σε κάθε νομική περίπτωση υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας. Πολιτικά όμως το ζήτημα έχει διαστάσεις, καθώς για μια ακόμα φορά «πάει περίπατο» το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε τις καταγγελίες του φερομένου ως θύματος ή όχι; Και πώς είναι δυνατό να μη γνώριζε κάτι που υφίσταται επί τρία χρόνια;

Θυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε τον κ. Μητσοτάκη πως είχε διορίσει σε κρατική θέση τον Λιγνάδη χωρίς να ερευνήσει το παρελθόν του… Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως γνώριζε και τον Μιθριδάτη, αλλά τον επέλεξε για τα ψηφοδέλτιά του. Υπάρχει «παράδοση» λοιπόν να «κλείνει τα μάτια» σε αδικήματα σεξουαλικού περιεχομένου… Να θυμίσουμε την περίπτωση με τον πρεσβευτή της Βενεζουέλας που καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση εργαζόμενων γυναικών στην πρεσβεία στην Αθήνα το 2013; Τότε ο κ. Τσίπρας, στη συγχαρητήρια επιστολή στον Μαδούρο για την ανάληψη των καθηκόντων του, εφιστούσε την προσοχή να μη διαρρεύσει η υπόθεση, γιατί αυτό θα έπληττε την Αριστερά στην Ελλάδα και τη Βενεζουέλα. Το ότι ανάμεσα στα θύματα του τότε πρέσβη Φράνκλιν Γκονζάλες ήταν και κόρη στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, που διετέλεσε και υπουργός, δεν είχε καμία σημασία. Εκείνο που προείχε ήταν το συμφέρον του κόμματος! Μάλιστα θύμα τού τότε πρέσβη κατήγγειλε ότι της είχε γίνει υπόδειξη από τον ΣΥΡΙΖΑ να δείξει «πολιτική ωριμότητα» και να μην καταγγείλει το περιστατικό.

Τα πάντα λοιπόν για το κόμμα. Όσο δυσώδης και να είναι η υπόθεση. Όποιους και αν πλήττει. Ο φαρισαϊσμός σε όλο του το μεγαλείο! Από τη μια η Αριστερά του κ. Τσίπρα εμφανίζεται σθεναρός υποστηρικτής των δικαιωμάτων του ανθρώπου και ειδικά των γυναικών και από την άλλη επιχειρεί να συγκαλύψει ό,τι φοβάται πως θα πλήξει το κόμμα. Το πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι υπάρχουν και γυναίκες που δεν δείχνουν… «πολιτική ωριμότητα» και προχωρούν σε καταγγελίες. Είναι προφανές ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταλάβει ότι όλα μπορεί να έχουν σχέση με την πολιτική, αλλά δεν μπορεί όλα να υποτάσσονται στην κομματική σκοπιμότητα.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 19/4