Κάθελογικός πολίτης πασχίζει να κατανοήσει τους λόγους για τους οποίους αρνείται ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει υπέρ της ενίσχυσης της διάταξης που μπλοκάρει το κόμμα Κασιδιάρη να κατέβει στις εκλογές.

Να δεχθούμε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να έχει κάνει κάθε πιθανή πρόβλεψη, ακόμα και να ηγηθεί ένας δικαστικός του κόμματος Κασιδιάρη, πρώην συνεργάτης του Κουτσόγιωργα! Ας την κατηγορήσουν γι’ αυτό. Τα αντανακλαστικά της όμως ήταν γρήγορα. Και φέρνει πρόσθετη διάταξη για να αποκλείσει τους νεοναζιστές από τη Βουλή και να περιφρουρήσει τη Δημοκρατία. Γιατί αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ κανείς δεν μπορεί να καταλάβει.

Εξήγηση όμως υπάρχει και την έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, στη Βουλή: ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στο αντισύστημα. Κλείνει το μάτι στους ψηφοφόρους του Κασιδιάρη και μη μετέχοντας στην ψήφιση της διάταξης που ενισχύει τη διαδικασία αποκλεισμού της φτιασιδωμένης Χρυσής Αυγής από τις εκλογές, ουσιαστικά, επενδύει στις αντισυστημικές ψήφους. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που συμμαχεί με τους νεοναζιστές. Αυτούς είχε στο πλευρό του στην πλατεία, όταν υπονόμευε την πρόοδο της χώρας και την κοινωνική σταθερότητα. Αυτούς είχε στο πλευρό του, όταν έριχνε την κυβέρνηση Σαμαρά. Αυτούς είχε στο πλευρό του, όταν ψήφιζε την απλή αναλογική θέλοντας να κόψει την πορεία της ΝΔ, αλλά στην ουσία υπονόμευε την πολιτική σταθερότητα της Ελλάδας και την οικονομική της πρόοδο.

Αυτοί είναι! Και, δυστυχώς, δεν αλλάζουν. Την ώρα που τα κόμματα ενωμένα θα έπρεπε να δίνουν τη μάχη για τη Δημοκρατία, αυτοί επενδύουν για μικροκομματικά οφέλη σε εκείνους που υπονομεύουν τη Δημοκρατία, επειδή ξέρουν ότι αν το κόμμα Κασιδιάρη, με οποιονδήποτε μανδύα, κατέβει στις εκλογές, θα εισέλθει στη Βουλή. Και μια Βουλή με ένα κόμμα επιπλέον απομακρύνει τον στόχο της αυτοδυναμίας για τη ΝΔ και στις δεύτερες εκλογές. Αυτός ήταν, όμως, πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ. Θετικός σε διχαστικές τακτικές και στην τοξικότητα. Θετικός στον λαϊκισμό των Πολάκη, Μιθριδάτη και Αντώναρου. Αλλά σταθερά αρνητικός στην προστασία των συνόρων μας, στη δημόσια τάξη, αλλά και την περιφρούρηση της Δημοκρατίας μας.

Πάντα πιστός στο δόγμα Μάο «μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση».

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 12/4