Επιχαίρει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι το Ευρωκοινοβούλιο είπε «ηχηρό όχι» στην κατασκευή νέων φραχτών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Με τροπολογία που προωθήθηκε από τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ελήφθη «σαφής θέση κατά της προσπάθειας ορισμένων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Αυστρίας, να κάνουν χρήση οποιασδήποτε ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για την κατασκευή φραχτών στα εξωτερικά σύνορα». Βλέποντας τη θριαμβολογία του ΣΥΡΙΖΑ, το μυαλό μας πήγε στη λαϊκή παροιμία: «Θέλει η π@#&α να κρυφτεί, αλλά η χαρά δεν την αφήνει»! Και αυτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτίθεται με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ να επεκτείνει τον φράχτη στον Έβρο στο σύνολο των συνόρων μας με την Τουρκία. Άλλωστε ως κυβέρνηση ακολούθησε την τακτική του ξέφραγου αμπελιού με τις εικόνες ντροπής από Μόρια και Ειδομένη.

Στον Έβρο έχει ήδη κατασκευαστεί φράχτης 37,5 χιλιομέτρων, ενώ σήμερα υπογράφεται από τον αρμόδιο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο και τους αναδόχους, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η κατασκευή επιπλέον 35 χιλιομέτρων φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Το κόστος των 100.000.000 ευρώ, μαζί με την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων παρακολούθησης, καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επειδή όμως, όπως αποδείχθηκε, η συμβολή του φράχτη στην αποτροπή 265.000 μεταναστών να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα ήταν καθοριστική και με δεδομένο ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά σύνορα, η κυβέρνηση επιδιώκει την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την κατασκευή του υπολοίπου των 140 χιλιομέτρων των ελληνοτουρκικών συνόρων. Την προσπάθεια έχει αναλάβει ο πρωθυπουργός και πάει καλά.

Τα οφέλη, σε μια τέτοια περίπτωση, θα είναι διπλά: και για την οικονομία μας, αλλά και για την εθνική μας ασφάλεια, αφού έμπρακτα η ΕΕ θα αναγνωρίζει τα ελληνοτουρκικά σύνορα ως δικά της σύνορα. Για τους λόγους αυτούς προκαλούν εντύπωση οι πανηγυρικοί τόνοι του ΣΥΡΙΖΑ στην ψήφιση μιας τροπολογίας που στόχος της είναι να στερήσει πόρους από τη χώρα μας. Βέβαια η απόφαση μιας επιτροπής δεν επηρεάζει τις αποφάσεις της Κομισιόν. Είναι όμως αποκαλυπτικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να πλήξει την κυβέρνηση της ΝΔ δεν διστάζει να πλήξει ακόμα και τα εθνικά συμφέροντα. Κρίμα!

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 31/3