Η πολιτικά παράδοξη πρόταση του κ. Ανδρουλάκη να αποφασίσει ο ίδιος, ως τρίτο κόμμα, ποιος θα είναι πρωθυπουργός σε περίπτωση που η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία και η χώρα καταλήξει σε κυβέρνηση συνεργασίας μονοπωλεί τις πολιτικές συζητήσεις...

Η παραδοξότητα δεν έγκειται μόνο στη διάσταση του «μικρομέγαλου» αλλά και στην έλλειψη καθαρότητας πολιτικού λόγου και πολιτικής ηθικής έναντι των ψηφοφόρων. Λόγω της όψιμης εμμονής του κ. Τσίπρα στην απλή αναλογική -αν ο ΣΥΡΙΖΑ πίστευε πράγματι σε αυτό το εκλογικό σύστημα, θα το είχε εφαρμόσει πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015- οδηγούμεθα σε μια περίοδο πολιτικής αβεβαιότηταςν, η οποία είναι ό,τι χειρότερο για την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας. Ποιος ξένος επενδυτής θα φέρει τα χρήματά του σε μια χώρα που δεν θα έχει σταθερή κυβέρνηση; Δεν είναι τυχαίο ότι, ενώ η ΝΔ πέτυχε συνεχείς αναβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, η πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα δεν έχει ακόμα επιτευχθεί, καθώς οι πάντες αναμένουν το αποτέλεσμα των εκλογών.

Για λόγους που έχουν σχέση με την πορεία της οικονομίας, λοιπόν, όλα τα κόμματα όφειλαν να έχουν, πριν από τις εκλογές, ξεκάθαρες θέσεις για το τι θα πράξουν μετά. Το μόνο κόμμα που λέει ξεκάθαρα τι θα πράξει είναι η ΝΔ. Θέλει αυτοδυναμία για να συνεχίσει το έργο της. Μπορεί κάποιοι να μη συμφωνούν με αυτή τη θέση, αλλά είναι ξεκάθαρη. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τη θολή πρόταση της «προοδευτικής διακυβέρνησης», που αριθμητικά δεν βγαίνει και οδηγεί στην επικίνδυνη οπισθοδρόμηση του 2015 - 2019. Το ΠΑΣΟΚ προτείνει συνεργασία, αλλά με πρωθυπουργό τον άγνωστο «Χ». Δηλαδή μια πρόταση που δεν έχει καθαρότητα ως προς το ποιος θα είναι πρωθυπουργός σε ένα πρωθυπουργοκεντρικό πολιτικό σύστημα.

Αλήθεια, το ΠΑΣΟΚ θεωρεί τόσο αφελείς τους ψηφοφόρους ώστε ζητεί να του εμπιστευθούν στα τυφλά την ψήφο τους, ό,τι πολυτιμότερο δηλαδή έχουν στη δημοκρατία; Και επιπλέον, την πρότασή του ο κ. Ανδρουλάκης την πέρασε από τα όργανα του κόμματός του; Συμφωνούν όλοι στο ΠΑΣΟΚ με αυτή; Γιατί η αντίδραση του συνυποψηφίου του για την ηγεσία Ανδρέα Λοβέρδου... άλλα δείχνει. 

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 27/3