ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του στο Mega, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίσθηκε συγκρατημένος και κινήθηκε σε χαμηλότερους τόνους. Προσπάθησε να αφήσει πίσω του την εικόνα μιας τετραετίας, κατά την οποία κυριαρχούσαν ο… αψύς πολιτικός λόγος τύπου Πολάκη και η οξεία ρητορική. Δεν κατάφερε, όμως, να αφήσει πίσω του τα ψέματα ή, τουλάχιστον, την παραποιημένη «αλήθεια», η οποία οδηγεί σε λανθασμένα και ψευδή συμπεράσματα. Σε ό,τι αφορά την τραγωδία των Τεμπών:

ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ ότι παρέδωσε το 68% του έργου της τηλεδιοίκησης. Παρέδωσε μόλις το 32% κι εξ αυτού το 18% έχρηζε ανακατασκευής για να είναι λειτουργικό. Το 68% αφορά ποσοστά απορρόφησης χρηματοδοτήσεων και όχι λειτουργικά τμήματα που παραδόθηκαν. Στο σύνολο του δικτύου υπάρχουν 52 σταθμοί. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε 17 και από αυτούς οι 17 ανακατασκευάσθηκαν από τη ΝΔ και κατασκευάσθηκαν ακόμη 19. Είπε ψέματα ότι στη Λάρισα μέχρι το 2019 λειτουργούσε σύστημα τηλεδιοίκησης το οποίο κάηκε και δεν επισκευάσθηκε. Η αλήθεια είναι ότι το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργούσε πλήρως από τον Νοέμβριο του 2022. Δυστυχώς, όμως, ο σταθμάρχης δεν ήταν ικανός να χαράξει ηλεκτρονικά την πορεία του τρένου. Είπε ψέματα ότι επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν δύο σταθμάρχες σε κάθε σταθμό. Η αλήθεια αποδεικνύεται από τους πίνακες υπηρεσίας. Είπε ψέματα ότι στην Καρόλου υπήρχε σύστημα ελέγχου που θα μπορούσε να δει το πρόβλημα το οποίο δημιουργήθηκε με την πορεία του τρένου. Το μόνο που υπήρχε ήταν GPS, το οποίο έδειχνε το σημείο όπου βρίσκεται το τρένο γεωγραφικά, αλλά όχι σε ποια γραμμή εκινείτο.

ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να αλλάζει τόνους, καθ’ υπόδειξιν της εταιρείας επικοινωνίας που έχει προσλάβει, αλλά, όσες αλλαγές και να επιχειρήσει, δεν μπορεί να πείσει. Κι αυτό γιατί, όπως πολύ σωστά επισήμανε η ΝΔ, «έχει τσακωθεί με την αλήθεια». Μην ξεχνάμε ότι κι ο χαμαιλέων, όσα χρώματα κι αν αλλάζει για να κρύβεται ανάμεσα στα λουλούδια, λουλούδι δεν μπορεί να γίνει… Η παρουσίαση, λοιπόν, μέρους, μόνο, της αλήθειας μπορεί να οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα. Και ο κ. Τσίπρας στοχεύει πάντα στα συμπεράσματα που τον ευνοούν. Έξις δευτέρα φύσις εστί!

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 17/3/23