Η οικονομική πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. στα τέσσερα χρόνια περίπου που κυβερνούν ήταν μια ολέθρια και καταστροφική πολιτική για τη χώρα και ειδικότερα για τα νησιά μας. Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στραγγάλισε την τοπική οικονομία της Δωδεκανήσου και οδήγησε σε χρεοκοπία πολλούς επιχειρηματίες, οι οποίοι μη έχοντας άλλη λύση έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους. Η μεσαία τάξη, που επί δεκαετίες αποτελούσε την κινητήρια μηχανή και έναν σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης της οικονομίας μας, στενάζει τα τελευταία χρόνια, μιας και έχει «στοχοποιηθεί» από την «αριστερή κυβέρνηση» που βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας.

Τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι πραγματικά αμείλικτοι. Περισσότερο από 4,3 εκατομμύρια πολιτών χρωστούν στις Εφορίες. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία αυξήθηκαν πάνω από δυόμισι φορές σήμερα σε σχέση με το 2014. Οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί πολλαπλασιάζονται. Χιλιάδες ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας και αγωνίας, αφού δεν γνωρίζουν με ποιον τρόπο και πότε θα ρυθμιστεί η αποπληρωμή των οφειλών τους για να σώσουν την κύρια κατοικία τους.

Είναι θλιβερό ο πρωθυπουργός μας να επαίρεται ότι σε όλα τα προεδρικά μέγαρα και τις πρωθυπουργικές κατοικίες που επισκέφθηκε δεν φορούσε γραβάτα και αυτό να το θεωρεί ο ίδιος επιτυχημένη άσκηση πολιτικής. Τεράστιο «κατόρθωμα», κύριε Τσίπρα, αλλά πείτε μας αλήθεια ποια είναι η αντανάκλαση της πολιτικής της γραβάτας, που εφαρμόζετε, ποια τα αποτελέσματά της;

Η Νέα Δημοκρατία, έχει δεσμευτεί ότι θα εισαχθεί ένας απλός μηχανισμός ρύθμισης και διαγραφής οφειλών, για να δοθεί με τον τρόπο αυτόν μια δεύτερη ευκαιρία σε ελεύθερους επαγγελματίες και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Για όλους τους πολίτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι θα εφαρμοστεί μια ρύθμιση 120 δόσεων. Σχετικά με τους οφειλέτες των δανείων, που είναι περίπου 130.000 οικογένειες που περιμένουν τη ρύθμιση των χρεών τους με βάση τον Νόμο Κατσέλη, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει τεκμηριωμένη και εφαρμόσιμη λύση. Οι εκκρεμείς υποθέσεις θα χωριστούν σε τρεις βασικές κατηγορίες: στους οφειλέτες χωρίς περιουσιακά στοιχεία, στους οφειλέτες με μοναδικό περιουσιακό στοιχείο την κύρια κατοικία τους και, τέλος, τους οφειλέτες που έχουν και επιπλέον περιουσιακά στοιχεία πέραν της κύριας κατοικίας τους. Αυτές οι υποθέσεις θα εκδικάζονται κατά προτεραιότητα, αφού εκεί βρίσκονται οι περισσότεροι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Πιστεύω ακράδαντα ότι όλα αυτά τα μέτρα είναι εφικτό να εφαρμοστούν και θα δώσουν μια αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο μας, θα είναι μέτρα στα οποία θα στηριχθούν οι νησιώτες συμπατριώτες μας, επιχειρηματίες και μη, για να βγουν από το αδιέξοδο που τους οδήγησε η αποτυχημένη οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Δημοκρατία, έχει τόσο την εμπειρία όσο και τα στελέχη που άμεσα θα εφαρμόσουν την πολιτική αυτή, χωρίς πισωγυρίσματα και με τον τρόπο αυτόν θα ανασάνει η αγορά, θα ζωντανέψει επιτέλους η οικονομία των νησιών, για να προχωρήσουμε μπροστά με αισιοδοξία και να φέρουμε το χαμόγελο στο πρόσωπο των Ελλήνων.

* Ο Γιάννης Παππάς είναι πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα.