Ενας «καινούργιος» Τσίπρας εμφανίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Βουλή, που δεν είχε καμία σχέση με τον δήθεν αριστερό και μετριοπαθή πολιτικό. Με λόγο αγοραίο και εμφανώς εκνευρισμένος, ο πολιτικός νεκροθάφτης της Αριστεράς βγήκε εκτός εαυτού, εκθέτοντας ακόμη περισσότερο εαυτόν και αλλήλους. Μας είπε ότι επειδή η κυρία Παναγοπούλου είναι συνεργάτις του, έχει δικαίωμα να απολαμβάνει (και να το κρύβει) τις διακοπές του στο πολυτελές σκάφος της. Απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, αράδιασε μια σειρά από ψέματα, φτιάχνοντας σενάρια φαντασίας για «κουμπάρους» (που δεν υπάρχουν), διακοπές σε σκάφη (που δεν έχουν γίνει) και πολλές άλλες ασυναρτησίες. Ηταν εμφανές ότι ο κ. Τσίπρας είχε απολέσει την ψυχραιμία του και μόνο από το γεγονός ότι απευθύνθηκε σε πρώτο ενικό στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προφανώς και δεν ήθελε να μάθουν οι αριστεροί πού κάνει διακοπές, ποιοι μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου, αλλά κυρίως πόσο μεταλλάχθηκε τα χρόνια της εξουσίας. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός νόμιζε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραμένει θεατής στην πιο άθλια πολιτική παράσταση που έχει στηθεί από πρωθυπουργό στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, ήρθε η ώρα να πληρώσει με το ίδιο ακριβώς τίμημα το κόστος της επιλογής που έκανε, γεμίζοντας τον δημόσιο βίο με στημένες διώξεις, σκευωρίες και λάσπες. Είναι το τίμημα που πληρώνουν ΟΛΟΙ οι πολιτικοί που έχουν επιχειρήσει να προσφύγουν σε αντίστοιχες (πολιτικές) επιλογές. Είναι δύσκολο για τον κ. Τσίπρα να αποχωριστεί την καρέκλα της εξουσίας και συνάμα να χάσει όλα τα προνόμια που του παρέχει αυτή. Γιατί την επομένη των εκλογών καμία κυρία Παναγοπούλου δεν θα του προσφέρει το σκάφος της, για να απολαύσει τις διακοπές του, ούτε κανένας κύριος Μελισσανίδης ή Σαββίδης θα μπαινοβγαίνει στο γραφείο του. Ολα αυτά θα τελειώσουν το βράδυ των εκλογών.

Εκείνο όμως που εξοργίζει τους πολίτες είναι η κουτοπονηριά του κ. Τσίπρα. Αντί να απολογηθεί για την προκλητική του συμπεριφορά, επιχειρεί να «βγει και από πάνω», ζητώντας τα ρέστα από τον κ. Μητσοτάκη, τα μέσα ενημέρωσης και απ’ όσους αναδεικνύουν, απλώς, την προκλητική μεταστροφή του. Αν πραγματικά ήθελε να μην υπάρχουν σκιές, θα ανακοίνωνε τις διακοπές του στο πολυτελές σκάφος της κυρίας Παναγοπούλου, όπως και τις σχεδόν καθημερινές επισκέψεις των επιχειρηματιών στο Μέγαρο Μαξίμου. Οσο κι αν ωρύεται, οι πολίτες έχουν κατανοήσει ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένας «λουστραρισμένος» Πολάκης. Αλλωστε, σε κάθε ευκαιρία, φροντίζει να θυμίζει εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ την απόλυτη ταύτισή του με τον «αψύ Σφακιανό», που προφανώς θαυμάζει, γι’ αυτό και σιγά-σιγά έχει αρχίσει και να του μοιάζει.