Ηαλήθεια είναι ότι δεν µου προκάλεσε εντύπωση το ύφος της αντίδρασης του υπουργού-συνοµιλητή του ισοβίτη Γιαννουσάκη, µε αφορµή το αποκαλυπτικό δηµοσίευµα των «Παραπολιτικών» σύµφωνα µε το οποίο η 85χρονη µητέρα του Πάνου Καµµένου εµφανίζεται ιδιοκτήτρια offshore εταιρείας. Αντί, λοιπόν, να βγει και να δώσει συγκεκριµένα στοιχεία και πειστικές απαντήσεις, ο συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα προτίµησε να κινηθεί (πάλι) στον φυσικό του χώρο, που δεν είναι άλλος από το πεδίο συκοφαντίας και ύβρεων. Αντί µε θάρρος και µε γενναιότητα να βγει και να πει αν ελέγχονται από το ΚΕΦΟΜΕΠ ο ίδιος και η σύζυγός του, άρχισε να γράφει διαφορά στο twitter, θεωρώντας ότι µε αυτόν τον τρόπο θα σταµατήσει την αποκάλυψη, όπως είχε συνηθίσει. Απόλυτος σεβασµός στην ηλικία της µητέρας του Καµµένου.

Ας τα αφήσει, όµως, όλα αυτά κάθε φορά που εκτίθεται ενώπιον της κοινής γνώµης. Ούτε τα παιδιά του έχω στόχο, ούτε τη µητέρα του, ούτε τον ίδιο ως φυσικό πρόσωπο. Στόχος της εφηµερίδας, όχι µόνο αυτής, θα πρέπει να είναι ο έλεγχος της εξουσίας και των όποιων έκνοµων πράξεων στις οποίες υποπίπτουν οι λειτουργοί της. Αυτό ακριβώς κάνουν τα «Π» και στην περίπτωση Καµµένου.

Τα υπόλοιπα είναι για το olympia.gr. Το ερώτηµα, λοιπόν, που τίθεται, και σε αυτό οφείλει από το προηγούµενο Σάββατο µια πειστική (και τεκµηριωµένη) απάντηση ο συγκυβερνήτης του Τσίπρα, είναι αν η 85χρονη µητέρα του διαθέτει εξωχώρια εταιρεία. Και, αν ναι, γιατί επέλεξε να ιδρύσει µια offshore και δεν έφτιαξε µια κανονική ελληνική εταιρεία. Επίσης, ο υπουργός Αµυνας οφείλει ακόµα µία απάντηση που έχει να κάνει µε την πληροφορία ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του ελέγχονται από τις υπηρεσίες του ΚΕΦΟΜΕΠ. Την υπηρεσία που έχει βρεθεί κατ’ επανάληψη στο στόχαστρο του κ. Καµµένου από το βήµα της Βουλής. Σε κάποια από τις πολλές παρεµβάσεις που έχει κάνει για το ΚΕΦΟΜΕΠ έκανε λόγο περί µιας υπηρεσίας που «εκτελεί πολιτικά συµβόλαια».

Για να εξηγούµαστε µε τον υπουργό που «δεν θα γινόταν πόρνη ούτε του Σαµαρά, ούτε του Τσίπρα», όπως ο ίδιος δήλωνε παλαιότερα, είναι ωραία όλα αυτά που κατά καιρούς γράφει και λέει ο κ. Καµµένος, ωστόσο ακόµη καλύτερη είναι η αποκάλυψη της πραγµατικότητας. Ας αφήσει ήσυχη την 85χρονη µητέρα του, εφόσον τη σέβεται, και ας απαντήσει σήµερα, αύριο, µεθαύριο αν ισχύει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των «Π».

Θα τον περιµένουµε όποτε κρίνει σκόπιµο να το κάνει. Και θα πρέπει να ξέρει κάτι. Στο χωριό µου, εκεί που βγαίνουν κανονικοί άντρες, λένε ότι «αµαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα». Προσωπικά, κύριε Καµµένε, δεν φοβάµαι, γιατί ούτε εγώ, ούτε ο 74χρονος πατέρας µου, ούτε η 67χρονη µητέρα µου δεν έχουµε σκελετούς στην οικογενειακή ντουλάπα. Και επειδή συ- χνά-πυκνά ο υπουργόςσυνοµιλητής του ισοβίτη βάζει ως προµετωπίδα τα παιδιά και τους γονείς του, εγώ ποτέ δεν θα το κάνω. Ακόµη κι όταν ο υπουργός Αµυνας µε κατασυκοφαντεί, προσπαθώντας να µε εµπλέξει σε µια υπόθεση που σχετίζεται µε ναρκωτικά, δεν επικαλούµαι ούτε τον «µπαµπά» µου, ούτε τη «µαµάκα» µου, οι οποίοι είναι λογικό να στεναχωριούνται για τις αθλιότητες που εκστοµίζει. Στην Κρήτη έχουµε µάθει να δίνουµε µόνοι µας τις µάχες της ζωής και να µην εµπλέκουµε γυναικόπαιδα. Να µην κρυβόµαστε κάτω από τη φούστα της µαµάς µας και τα κοντά παντελονάκια των παιδιών µας. Ακόµη κι όταν υπουργοί-συνοµιλητές εµπόρων ναρκωτικών µάς επιτίθενται, εκµεταλλευόµενοι µάλιστα τη δύναµη της εξουσίας, αλλά και τον κρατικό µηχανισµό, δεν βάζουµε τα κλάµατα.

Οταν η µάνα µου και ο πατέρας µου ακούνε τον υπουργό να λέει ότι έχω σχέση µε το «Νoor-1», δεν τους βάζω ασπίδα µπροστά µου για να αποφύγω τα άθλια βέλη του Καµµένου. Οι γονείς µου, που κι αυτοί έχουν τις ίδιες ευαισθησίες µε τον πατέρα Πάνο Καµµένο για τον µονάκριβο γιο τους, αποφεύγουν ακόµη και να µιλήσουν για τον συκοφάντη του παιδιού τους. Επίσης, ο πατέρας µου δεν είχε, δεν έχει και ούτε στο µέλλον πρόκειται να έχει οποιαδήποτε σχέση µε εµπόρους ναρκωτικών, λαθρεµπόρους πετρελαίου ή τσιγάρων, εµπόρους όπλων, υπουργούς που διαθέτουν offshore, τοκογλύφους που µε τις πράξεις τους αφαιρούν ζωές αδύναµων ανθρώπων. Και µιας και το ανέφερα, θέλω να πιστεύω ότι ο υπουργός Αµυνας θεωρεί εξίσου δολοφονική µε το εµπορικό ναρκωτικών και την τοκογλυφία. Το εµπόριο του χρήµατος, που αρχικώς δίνει ελπίδα και οδηγεί στον θάνατο εξουθενωµένους ανθρώπους.

Ας αφήσει τις υπεκφυγές και τα διαδικτυακά κολπάκια. Εκείνο που εν προκειµένω ενδιαφέρει είναι µια πειστική, απλή θα έλεγα, απάντηση, αν ο κ. Καµµένος θεωρεί ότι δεν τίθεται θέµα και ότι δεν θα πρέπει να απαντήσει, όταν αποκαλύπτεται µε έγγραφα πως µια 85χρονη γυναίκα, που τυγχάνει µητέρα ενός πολιτικού, σε αυτή την ηλικία, εµφανίζεται να διαθέτει εξωχώρια εταιρεία, άρα να έχει εµπορική δραστηριότητα. Τα υπόλοιπα µε τα κωλοδάχτυλα, τα «πουτανάκια» και τις γραβάτες µε τα πέη τα χαρίζω στην Αριστερά των τεχνών, των γραµµάτων και του πολιτισµού, που, στον βωµό της εξουσίας, εξακολουθεί να ανέχεται τις πολιτικές αθλιότητες του Καµµένου.

ΥΓ: Ας αφήσει τις υπεκφυγές και τα διαδικτυακά κολπάκια. Εκείνο που εν προκειμένω ενδιαφέρει είναι μια πειστική, απλή θα έλεγα, απάντηση.