Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται» λέει ο ελληνικός λαός, ο οποίος στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα έκανε λάθος. Εκανε λάθος γιατί, παρόλο που ο πρωθυπουργός είναι ένας κοινός ψεύτης, ο ελληνικός λαός άργησε να το καταλάβει. Τελικά, πέρασαν δύο χρόνια, ήδη διανύουµε τον τρίτο χρόνο, και οι Ελλη νες, ακόµα κι αν δεν είναι όλοι, κατάλαβαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας τούς είπε κοινά ψέµατα. Από αυτά που λένε τα µικρά παιδιά που έχουν κάνει µια σκανταλιά ή θέλουν να γλυτώσουν το διάβασµα.  

Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης των νεοκοµµουνιστών είπε ανερυθρίαστα ψέµατα, απευθυνόµενος σε όλο το φάσµα του ελληνικού λαού. Από τους αγρότες και τους µισθωτούς, µέχρι τους άνεργους και τους συνταξιούχους. Τελικά, κανένα Μνηµόνιο δεν σκίστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά υπογράφτηκε, ψηφίστηκε και εφαρµόζεται το τρίτο και χειρότερο Μνηµόνιο. Γιατί, παρά τα όσα πανηγυρικά έλεγε, ούτε κρητική λύρα έπαιξε, ούτε χτύπησε το νταούλι, ούτε οι αγορές χόρεψαν ποτέ Πεντοζάλη. Ακόµα χειρότερα, ο ίδιος χορεύει στους ρυθµούς του Βερολίνου και του ∆ΝΤ, αλλά συνεχίζει να λέει τα ίδια ψέµατα, ότι δεν θα ψηφίσει αυτή η Βουλή νέα µέτρα.  

«Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» φώναζε όταν διαδήλωνε και υποσχόταν, για να ανέλθει στην εξουσία, και οι πλειστηριασµοί πρώτης κατοικίας είναι πλέον κοµµάτι της καθηµερινότητας πολλών Ελλήνων πολιτών. Κι αυτό ένα ψέµα του πρωθυπουργού. Είναι τα ίδια ακριβώς ψέµατα που έλεγε στους αγρότες όταν ανέβαινε στα τρακτέρ και έδινε το σύνθηµα για να γίνουν τα µπλόκα πιο σκληρά και να κόψουν την Ελλάδα στη µέση, κλείνοντας την Εθνική Οδό, λέγοντας ότι «όσο υπάρχει Μνηµόνιο και τρόικα προοπτική για τον αγρότη δεν υπάρχει».  

Τα ίδια ψέµατα έλεγε στους κατοίκους του κέντρου για το αίσθηµα ασφάλειας και τα µαγαζιά τους καίγονται και οι ίδιοι κουκουλοφόροι καίνε τρόλεϊ και λεωφορεία έξω από το Πολυτεχνείο. Είπε ψέµατα σε όλους τους φορολογουµένους, όταν τους υποσχόταν αύξηση του αφορολόγητου, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και µείωση του ΦΠΑ. Και όχι απλώς δεν έκανε όσα είπε, αλλά έκανε και τα αντίθετα: Μείωσε το αφορολόγητο, καθιέρωσε τον ΕΝΦΙΑ και αύξησε τον ΦΠΑ.

Οι κορώνες για τα περιφερειακά αεροδρόµια αντικαταστάθηκαν από τη σιωπή, όταν αυτά αποκρατικοποιήθηκαν. Και ο κατάλογος των ψεµάτων µεγαλώνει, αν θυµηθεί κανείς τις εξαγγελίες για τις συντάξεις και ότι δεν θα γίνει µείωση σε κύριες και επικουρικές. Οι συντάξεις έσπασαν στα δύο και µειώθηκαν και το ΕΚΑΣ κόπηκε. Και ακόµα δεν έχουµε δει την τελική πρόταση της κυβέρνησης για την εθνική σύνταξη. Ο πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήµα της Βουλής και υποστήριξε ότι ο δηµοσιονοµικός «κόφτης» δεν πρόκειται να εφαρµοστεί, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προσφέρει πλέον στους εταίρους τον ίδιο «κόφτη» ως δέλεαρ και εκείνοι τον απορρίπτουν ως χαλαρό µέτρο.

Ψέµα και αυτό, όπως και η υπόσχεση ότι το Ταµείο για τις ιδιωτικοποιήσεις θα έχει διάρκεια ίση µε το πρόγραµµα και τελικά θα υπάρχει για 99 χρόνια, έναν χρόνο λιγότερο µέχρι να γίνει αιώνας. ∆εν τα είπαν, όµως, καλά στον Αλέξη Τσίπρα και στην παρέα του. Εχει µεγάλη διαφορά να είσαι στο φοιτητικό αµφιθέατρο και στις διαδηλώσεις, από το να κυβερνάς µια χώρα και να αποφασίζεις για τη µοίρα ενός λαού. Τα ψέµατα, λοιπόν, κοστίζουν πολύ ακριβά. Κοστίζουν στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, που ήρθαν αντιµέτωποι µε την ανεργία σε µέση ηλικία.

Στους ελεύθερους επαγγελµατίες, που αναγκάστηκαν να κλείσουν τα καταστήµατα και τις επιχειρήσεις τους. Στους συνταξιούχους, που είδαν τις αποταµιεύσεις και τους κόπους µιας ζωής να κάνουν φτερά. Και, κυρίως, στη νέα γενιά της Ελλάδας, που αναζητά πλέον το µέλλον της µακριά από την πατρίδα και -ακόµα χειρότεραδεν σχεδιάζει να επιστρέψει. Θα έρθει, όµως, η στιγµή που ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί -γιατί να προσφερθεί από µόνος του δεν πρόκειταινα απολογηθεί για τα ψέµατά του. Να εξηγήσει στους Ελληνες πολίτες γιατί υποθήκευσε το παρόν και το µέλλον τους και γιατί δεν σταµάτησε στιγµή να διαστρεβλώνει τα γεγονότα.