Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες τα όσα λέγονται και γράφονται για την ρόδα της πλατείας Συντάγματος και τις τεράστιες ευθύνες που έχει η Δημοτική Αρχή υπό τον Γιώργο Καμίνη. Ανεξάρτητα από την ουσία της υπόθεσης, την οποία ήδη διερευνούν οι εισαγγελικές αρχές, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι εν μέσω εορτών, η Αθήνα, έχει γίνει περίγελος εντός και εκτός Ελλάδος.

Και, γι’ αυτό την κύρια ευθύνη δεν την φέρει κανένας Τεντόμας, που δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του, αλλά ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Καμίνης. Επειδή, τεχνηέντως, κάποιοι προσπαθούν να «αθωώσουν» τον υπερτιμημένο πρώτο πολίτη της Αθήνας, θα ήταν χρήσιμο να επισημάνουμε δυο – τρία πράγματα, που σχετίζονται με τον συγκεκριμένο κύριο.

Ο Καμίνης, όπως και οι σημερινοί κυβερνώντες, προέρχεται από την Ανανεωτική Αριστερά, κουβαλώντας τους «γνωστούς μύθους» και φυσικά την μέγιστη αναποτελεσματικότητα που διακρίνει τους εν Ελλάδι Αριστερούς. Αντί λοιπόν να βγει και να ζητήσει συγγνώμη από τους Αθηναίους πολίτες για την τεράστια γκάφα, κρύβεται πίσω από τους Τεντόμες.

Ένα αποκρουστικό πολιτικό ον, που ονειρεύεται να γίνει ηγέτης στην κεντροαριστερά. Στην Παράταξη που έκαναν πολιτική καριέρα ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο υιός του Γιώργος Παπανδρέου και εσχάτως ο Αλέξης Τσίπρας. Ευτυχώς που υπάρχουν οι Καμίνηδες της Αριστεράς, για να υπάρχει (πλέον) μέτρο σύγκρισης και στον Δήμο της Αθήνας, σε σχέση με το έργο και την προσφορά των δημάρχων που πέρασαν από την πόλη και προέρχονταν από τον χώρο της ελληνικής κεντροδεξιάς.

Πόσο διαφορετική στ’ αλήθεια ήταν η γιορτινή Αθήνα, επί των ημερών της δημαρχίας Αβραμόπουλου, της Ντόρας και του Νικήτα. Μια πόλη σύγχρονη, ευρωπαική, που εξέπεμπε δυναμισμό και αισιοδοξία. Και, πόσο καταθλιπτική και ξεφτιλισμένη είναι η (ίδια) πόλη επί των ημερών της δημαρχίας του ανύπαρκτου Καμίνη. Το μόνο αισιόδοξο από την εξέλιξη της όλης ιστορίας, είναι ότι έστω και με καθυστέρηση, μπήκαν στον Δήμο της Αθήνας οι εισαγγελείς. Όχι, τίποτα άλλο, κάποια στιγμή θα πρέπει να καταρρεύσει και ο μύθος του ηθικού πλεονεκτήματος που διατυμπανίζουν δεξιά κι’ αριστερά, οι Καμίνηδες της πολιτικής ζωής.