Κατά κοινή παραδοχή, ο πρώην υφυπουργός Τρύφων Αλεξιάδης συγκαταλεγόταν στα κυβερνητικά στελέχη που είχαν να επιδείξουν μετρήσιμα αποτελέσματα.

Αλλωστε, το χαρτοφυλάκιο που κατείχε ο συγκεκριμένος είναι εύκολο να κριθεί, αφού το μόνο που περιέχει είναι αριθμοί. Λίγες ώρες πριν «ανασχηματιστεί» από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είχε παρουσιάσει τα αποτελέσματα που είχε καταγράψει το υπουργείο Οικονομικών στην είσπραξη των εσόδων. Είναι απολύτως λογικό η αποπομπή Αλεξιάδη να προκαλεί πολλά ερωτήματα. Ωστόσο, όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο δίνουν συγκεκριμένη απάντηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Αλεξιάδης φαίνεται να επιχείρησε, εκτός των άλλων, να ελέγξει και τις επιχειρήσεις συμφερόντων Μελισσανίδη. Αυτό ήταν και το μεγάλο λάθος, που τον οδήγησε εκτός κυβερνητικού σχήματος.

Αντίστοιχη προσπάθεια είχε κάνει και ο πρώην γραμματέας Εσόδων και νυν βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος επίσης εκπαραθυρώθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά. Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, θεωρούμε ότι και η διάδοχος του Αλεξιάδη θα συνεχίσει τους ελέγχους στις επιχειρήσεις Μελισσανίδη. Εκτός κι αν ήδη έχει λάβει διαφορετικό μήνυμα.