Νέο γύρο επαφών με τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά είχαν οι Τσέχοι ιδιοκτήτες του ΟΠΑΠ, επανακαταθέτοντας το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση ποσοστού στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Οπως έχουμε γράψει και κατά το παρελθόν, καθοριστικό ρόλο στις παρασκηνιακές επαφές έχουν διαδραματίσει ο μικρομέτοχος του ΟΠΑΠ, Δημήτρης Μελισσανίδης, και ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος, που διατηρεί καλές επαφές και με τις δύο πλευρές. Αυτή τη φορά, ενήμερη για τις συναντήσεις που γίνονται είναι και η κυβέρνηση, τόσο μέσω του κ. Κοντομηνά όσο και μέσω των μετόχων του ΟΠΑΠ, οι οποίοι επεδίωξαν να κλείσουν το μέτωπο που είχαν ανοίξει μαζί της. Πέραν των Τσέχων, στο Μαξίμου μετέφεραν μηνύματα κυρίως μέσω του Φλαμπουράρη οι Μελισσανίδης και Οδυσσέας Χριστοφόρου, ο οποίος διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τους κυβερνώντες.

Οσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο αναφέρουν ότι «ο βασικός λόγος που δεν είχαμε deal συνδέεται με τους φόβους των μετόχων του ΟΠΑΠ σε σχέση με την έκβαση των δικαστικών εμπλοκών του κ. Κοντομηνά». Κάποιοι λένε ότι επιχείρησαν με άκομψο τρόπο να αποσπάσουν κυβερνητική δέσμευση επ’ αυτού.