Πριν από κάµποσες ηµέρες σάς έγραφα ότι ο Μητσοτάκης καλοβλέπει την ιδέα να µετακινήσει τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση, στο υπουργείο Ενέργειας.

Από τις παρασκηνιακές συζητήσεις των τελευταίων ηµερών, δεν σας κρύβω ότι µου προκύπτει µια µεταβολή σε σχέση µε το αναβαθµισµένο σε κάθε περίπτωση χαρτοφυλάκιο, που θα αναλάβει ο επί χρόνια συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Με δεδοµένο, λοιπόν, ότι µετά τα Τέµπη έχουν αλλάξει άρδην οι σχεδιασµοί του προέδρου Κυριάκου σε σχέση µε το Υποδοµών και µε ακόµα πιο δεδοµένο ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παραµείνει ο (µεταβατικός) Γεραπετρίτης, είναι απολύτως λογικό να αναζητείται το πρόσωπο που θα αναλάβει το νευραλγικό χαρτοφυλάκιο. Και επειδή µιλάµε για το Υποδοµών, όπου ρίχνει µεγάλο βάρος προσωπικά ο πρωθυπουργός, κάποιοι (και όχι άσχετοι) δεν αποκλείουν (απεναντίας, θα έλεγα) να δοθούν τα κλειδιά του συγκεκριµένου υπουργείου στον Παπαθανάση.

Άλλωστε, εκτός από κάποιον δουλευταρά, ο Μητσοτάκης αναζητά κι έναν έµπιστο για να «τρέξει» τα έργα. Και ο αναπληρωτής επί της Αναπτύξεως έχει και τα δύο χαρακτηριστικά.

Δημοσιεύτηκε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 28/4