∆ιαβάζοντας τις ανακοινώσεις που εξέδωσε αυτές τις µέρες ο πρώην δήµαρχος Πάρου, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, πρώην αρχηγός του δικού του κόµµατος, νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής του Τοµέα ∆ιαφάνειας της Κουµουνδούρου, Γιάννης Ραγκούσης, αβίαστα κατέληξα στο συµπέρασµα ότι ο άνδρας δεν αντιλαµβάνεται τη ζηµιά που κάνει, όχι στον εαυτό του, αλλά στην παράταξή του. Γιατί ελάχιστη σηµασία έχουν οι εξηγήσεις που δίνει ο συγκεκριµένος πολιτικός άνδρας, που σε λίγες ηµέρες θα κριθούν από τους πολίτες της Β’ Πειραιά, µπροστά στην πραγµατικότητα της απώλειας του ηθικού πλεονεκτήµατος που διατηρούσε ως κόρην οφθαλµού ο ΣΥΡΙΖΑ και ευρύτερα ο χώρος της Αριστεράς.

Ελάχιστοι (πιστέψτε µε) δίνουν σηµασία στους τύπους, στα νοµικίστικα επιχειρήµατα και στις κάθε λογής πολιτικές φανφάρες. Απεναντίας, αυτό που έγινε κτήµα σε όλους ήταν οι επιλογές που έκανε ένας εν ενεργεία βουλευτής, ο οποίος πήρε δάνειο για να φτιάξει ένα σπίτι, το οποίο µετεξέλιξε σε τουριστική επιχείρηση, για να ζήσει (όπως ισχυρίζεται) τα παιδιά του, µετά προσέθεσε ένα γήπεδο, µία πισίνα και στο τέλος νοίκιαζε το πρώην σπίτι έναντι 2.000 ευρώ τον µήνα.

Παρ’ όλα αυτά, και µε βάση τις δηλώσεις που έχει κάνει ο ίδιος ο κ. Ραγκούσης, τελικώς το σπίτι, που το µετέτρεψε σε επιχείρηση για να ζήσει τα παιδιά του, δεν ήταν και τόσο προσοδοφόρο. Και, βλέπετε, σε αυτά, δηλαδή στις επιχειρήσεις, πάντα οι αριθµοί, εκτός από σκληροί, είναι και αδιάψευστοι. Εν προκειµένω, αυτό που προκύπτει από τα εισοδήµατα που έχει δηλώσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι επί της ουσίας το καθαρό ετήσιο εισόδηµα για να ζήσει την οικογένειά του δεν ξεπερνούσε τις 4.000 ευρώ. Και σε αυτό δεν συµπεριλαµβάνεται το συνολικό ποσόν που λαµβάνει από τη βουλευτική αποζηµίωση. Είναι προφανές ότι οι πολίτες είναι οι πρώτοι που κατανοούν και τις πρακτικές και τις πολιτικές κουτοπονηριές. Από την όλη ιστορία εκείνος που βγαίνει ζηµιωµένος είναι ο Αλέξης Τσίπρας, που είναι αναγκασµένος να υπερασπιστεί έναν βουλευτή του, παρά το γεγονός ότι γνωρίζει την τεράστια ζηµιά που του κάνει πρωτίστως στο πεδίο του ηθικού πλεονεκτήµατος. Με τους Ραγκούσηδες η νέα Αριστερά έχει υποστεί καίριο πλήγµα στο σηµείο εκείνο που διαχρονικά προέβαλλε ως το απόλυτο πλεονέκτηµά της έναντι της Κεντροδεξιάς.

Η σηµερινή αποκάλυψη των «Παραπολιτικών» µε την καταγγελία-µαρτυρία πρώην εργαζοµένης σε επιχείρηση που διατηρούσε η οικογένεια Ραγκούση αποτελεί ακόµα ένα χτύπηµα στον ΣΥΡΙΖΑ, που έχτισε καριέρα ως πολιτικό κόµµα στην υπεράσπιση των δικαιωµάτων των µεταναστών, στην υποβολή αιτηµάτων για την επιβολή δικαιοσύνης παντού και για όλους και κυρίως στη διεκδίκηση των ίσων ευκαιριών που θα πρέπει να έχουν στην εργασία και οι αλλοδαποί.

Εµείς απλώς δηµοσιεύουµε τα όσα ανατριχιαστικά µάς κατήγγειλε µια εργαζόµενη µάνα στις επιχειρήσεις της οικογένειας Ραγκούση, η οποία βίωσε τον εργασιακό µεσαίωνα, αφού διαπίστωσε ότι ήταν ανασφάλιστη και, όταν το έµαθε, απολύθηκε (όπως ισχυρίζεται) χωρίς αποζηµίωση. Ολα αυτά αναδεικνύουν την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και τον φέρνουν αντιµέτωπο µε τις πράξεις, τις παραλείψεις και τα λάθη των στελεχών του. Ο,τι και να κάνουν, όσα εξώδικα και να στείλουν, όσες µηνύσεις και να υποβάλουν, δεν πρόκειται να µας αποτρέψουν από τη βασική αποστολή, που είναι η αποκάλυψη της υποκρισίας τους. ∆εν θα πρέπει να ξεχνούν ότι εµείς δεν τους φοβηθήκαµε όταν κατά παραγγελία έστελναν τους Νταβαρίνους και τους Γκρίζηδες για να µας συλλάβουν.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά στις 8 Απριλίου 2023