Αφού τελείωσε η ακατάσχετη σεναριολογία γύρω από τον χρόνο των εκλογών, σχεδόν αµέσως ξεκίνησε µια αντίστοιχη συζήτηση αναφορικά µε τη σύνθεση της επόµενης κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, άρχισαν να κυκλοφορούν τα χαρτοφυλάκια που (δήθεν) έχει υποσχεθεί ο Μητσοτάκης στους υπουργούς του. Αν εξαιρέσει κανείς τη βέβαιη αξιοποίηση του Σταύρου Παπασταύρου στο Μέγαρο Μαξίµου, όλα τα υπόλοιπα που λέγονται και γράφονται είναι σαφές ότι κινούνται απλώς και µόνο στη σφαίρα της απόλυτης σεναριολογίας.

Κι αυτό γιατί είναι τουλάχιστον επιπόλαιο να πιστεύει κανείς ότι ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει τέσσερις µήνες πριν από τον σχηµατισµό της επόµενης κυβέρνησης, και χωρίς να γνωρίζει πώς θα διαµορφωθεί µετεκλογικά το πολιτικό σκηνικό, ποιος θα διαδεχθεί, για παράδειγµα, τον Παναγιωτόπουλο στο Πεντάγωνο.

Τα σενάρια

Πάντως, για τις ανάγκες του πολιτικού κουτσοµπολιού (και µόνο) να σας πω ότι στην πιάτσα κυκλοφορούν τα εξής. Οτι ο ∆ένδιας θα είναι ο επόµενος πρόεδρος της Βουλής, η Κεραµέως στο Αµυνας, ο Πιερρακάκης στο Παιδείας, ο Αδωνις στο Υγείας, ο Χατζηδάκης στο Εξωτερικών, ο Βορίδης στο ∆ικαιοσύνης, ο Γεραπετρίτης στο Εσωτερικών και άλλα πολλά (που λέει και ο Κωνσταντίνος Αργυρός).

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 24 Φεβρουαρίου 2023.