Αποτελεί κοινό µυστικό ότι σε ανύποπτο πολιτικό χρόνο µία από τις εισηγήσεις που είχε δεχθεί ο πρωθυπουργός σχετιζόταν µε την αναγκαιότητα συγχώνευσης του Υπουργείου Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης µε το Εσωτερικών.

Οι υπέρµαχοι της σχετικής πρότασης έκριναν ότι µε αυτόν τον τρόπο θα µπορούσε µε τη µέγιστη δυνατή αποτελεσµατικότητα να υπάρξει µετάβαση όλων των υπηρεσιών τουηµοσίου στην ψηφιακή εποχή. Μάλιστα, όπως επισήµαιναν, µε τον τρόπο αυτόν θα θεραπευόταν η γάγγραινα της γραφειοκρατίας, που ταλανίζει εδώ και χρόνια το ∆ηµόσιο και ταλαιπωρεί τους πολίτες.

Και ενώ ο πρόεδρος Μητσοτάκης είχε πειστεί για την αναγκαιότητα της συγχώνευσης των δύο υπουργείων, εσχάτως φαίνεται ότι άλλαξε άποψη, αφού έκρινε σκόπιµο να παραµείνει αυτόνοµο το υπουργείο Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης. Ο βασικός λόγος που οδήγησε σε αυτή την απόφαση έχει να κάνει µε το γεγονός ότι κατά την τελευταία τριετία το συγκεκριµένο χαρτοφυλάκιο αποτελεί τον καθρέπτη της παρούσας διακυβέρνησης. «∆εν χαλάς µια branda που χτίστηκε µε κόπο και κυρίως µε παραδοτέο…», αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο Κυριάκο.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ σις 18/2