Τα ρέστα του σε όλα τα επίπεδα έχει αρχίσει να παίζει κατά το τελευταίο χρονικό διάστηµα ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που είναι προφανές ότι δεν θα διστάσει να µετατρέψει το πολιτικό σκηνικό σε κανονικό ρινγκ.

Άλλωστε, η πόλωση είναι ο πρώτος, αν όχι και ο βασικότερος, στόχος που έχει εντάξει στην προεκλογική του στρατηγική ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο της συγκεκριµένης επιλογής, ψηλά στην ατζέντα αναµένεται να βρεθεί το θέµα των τηλεφωνικών υποκλοπών και όσα το… συνοδεύουν.

Εξάλλου, επ’ αυτού δεν έχει κρύψει το οτιδήποτε ο κ. Τσίπρας. Απεναντίας, και κατά την πρόσφατη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας έδειξε να πιστεύει ότι το όλο θέµα µακροπρόθεσµα θα επιφέρει ανεπανόρθωτη ζηµιά προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και επειδή το βασικό ζητούµενο για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ενισχύσει την ηγετική του θέση έναντι του βασικού του αντιπάλου, εκτιµάται ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει ακόµα και σε χτυπήµατα κάτω από τη µέση.

«Εφιαλτική περίοδος»

Οι καλά γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγµατα στην Κουµουνδούρου προαναγγέλλουν «µια εφιαλτική σε όλα τα επίπεδα προεκλογική περίοδο», που, όπως σηµειώνουν χαρακτηριστικά, «θα αιφνιδιάσει µέχρι και τον Πολάκη». Στην κυβέρνηση, έχοντας λάβει τα σχετικά µηνύµατα, πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να πολώσει την προεκλογική συζήτηση, από τη στιγµή που αδυνατεί να διατυπώσει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν αποκλείουν να δούµε πρωτόγνωρα για τα ελληνικά πολιτικά ήθη πράγµατα. Με αφορµή τα παραπάνω, αξίζει να επισηµανθεί η πληροφορία που διακινείται εσχάτως σε διάφορα επίπεδα και θέλει αµφιλεγόµενα πρόσωπα της δηµόσιας ζωής (που όµως διατηρούσαν παραδοσιακά σχέσεις µε τον ΣΥΡΙΖΑ) να έχουν βρει δίαυλο επικοινωνίας µε τον ΣΥΡΙΖΑ, τροφοδοτώντας µε «υλικό» µέχρι και υποκλοπών την Κουµουνδούρου.

Το υλικό

Οι ίδιες πηγές δεν απέκλειαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να δούµε να διακινείται από τα στελέχη της αξιωµατικής αντιπολίτευσης µέχρι και υλικό που, όπως λένε, αποτελεί «προϊόν» τηλεφωνικών υποκλοπών. Κάποιοι εξ αυτών εµπλέκουν στην όλη συζήτηση και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι από τη στιγµή που είναι αποδέκτης του «υλικού» δεν αποκλείεται είτε πριν από τις πρώτες εκλογές (κατά τη διάρκεια του debate) είτε στο µεσοδιάστηµα της πρώτης και της δεύτερης κάλπης να υπάρξει πολιτική «εκµετάλλευση» του εν λόγω υλικού.

Η επόμενη μέρα

Φυσικά, είναι προφανές ότι όσοι διακινούν τα συγκεκριµένα σενάρια προφανώς παραβλέπουν ότι µια τέτοια ενέργεια θα τελείωνε πολιτικά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εκείνο που θα πρέπει να κρατήσουµε είναι η πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να συντηρήσει και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου το θέµα των τηλεφωνικών υποκλοπών. Όπως επίσης την πληροφορία ότι κάποιοι «λαθραίοι» της επιχειρηµατικής ζωής πλέον έχουν µετακοµίσει στην Κουµουνδούρου, αναζητώντας προφανώς ασυλία για την επόµενη (δύσκολη) µέρα.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 4 Φεβρουαρίου 2023.