Το ενδεχόµενο να δούµε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ τον απερχόµενο πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράµµο, αρχίζει να είναι πολύ πιθανό, αν κρίνω από τα όσα κυκλοφορούν εσχάτως στην πολιτικοδηµοσιογραφική πιάτσα.

Παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριµένος είναι προσωπικός φίλος της Προέδρου της Δηµοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, εσχάτως και µε αφορµή τις διάφορες κόντρες που έχουν ξεσπάσει µε αφορµή το θέµα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, ο Ράµµος έχει έρθει κοντά µε τον πρόεδρο Τσίπρα.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν καλά ενηµερωµένες πηγές στη στήλη, παρά τις εσωτερικές ενστάσεις, ο τέως πρωθυπουργός εξετάζει σοβαρά να εντάξει σε εκλόγιµη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ. Πρόκειται για µια επιλογή που έρχεται (όπως λένε οι ΣΥΡΙΖΑίοι) σε αντιδιαστολή µε τα όσα έχει κάνει η κυβέρνηση στο συγκεκριµένο πεδίο.

Επιβράβευση

Με απλά λόγια, ο Τσίπρας µε την ένταξη Ράµµου στα ψηφοδέλτια του κόµµατός του θα επιδιώξει να επιβραβεύσει ένα πρόσωπο «που αντιστάθηκε στην επιχείρηση κουκουλώµατος της υπόθεσης των υποκλοπών». Το αυτό θα έκανε και µε την εισαγγελέα Τουλουπάκη, αν είχε ολοκληρωθεί η δίκη της.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 21 Ιανουαρίου 2023.