Υποθέτω ότι οι περισσότεροι δεν έχετε ξεχάσει την πρόεδρο των νοσοκοµειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη. Άλλωστε, εδώ που τα λέµε, είναι κοµµατάκι δύσκολο, ακόµα και να θέλει, κανείς να βγάλει από τη σκέψη του την καθ’ όλα πληθωρική γιατρό. Θα µου πείτε, γιατί σας τα γράφω όλα αυτά; Μα, πολύ απλά, γιατί εσχάτως πληροφορούµαι ότι η συναγωνίστρια Παγώνη εκδηλώνει αξιώσεις για τη συµµετοχή της στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κυβερνώντος κόµµατος.

Για τίποτα λιγότερο και, φυσικά, όταν µιλάµε για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, εξυπακούεται ότι το αίτηµα συνοδεύεται από το αντίστοιχο αίτηµα για εκλόγιµη θέση. Αν και δεν γνωρίζω τι ακριβώς έχει αποφασίσει ο πρωθυπουργός επί της Παγώνη, σπεύδω να ρισκάρω µια πρόβλεψη. Αν υπάρχει µια περίπτωση συµµετοχής στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια, αυτή συνδέεται µε τη συµµετοχή της σε µια από τις εκλογικές περιφέρειες της Αττικής. Κανονικά, µε σταυρό προτίµησης.

Άλλωστε, είναι αναγνωρίσιµο πρόσωπο, άρα έχει τη δυνατότητα να απευθυνθεί στο ευρύ κοινό. Ωστόσο, η ίδια η Παγώνη δεν συζητά οτιδήποτε άλλο από το Επικρατείας, άντε και µια θέση στην επόµενη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 7/1