Αποτελεί κοινό µυστικό ότι ένας από τους πολυτιµότερους συνεργάτες του Μητσοτάκη ήταν και παραµένει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, εµπνευστής και δηµιουργός της λογικής του «επιτελικού κράτους».

Ο επονοµαζόµενος και ως «καθηγητής» της κυβέρνησης όλα αυτά τα χρόνια έχει διαδραµατίσει κατά κοινή παραδοχή κοµβικό ρόλο σε όλες σχεδόν τις κρίσεις που κλήθηκε να αντιµετωπίσει το Μαξίµου.

Αν κάτι τον ξεχώρισε ήταν ότι ουδέποτε κρύφτηκε προκειµένου να γλυτώσει από τα βέλη είτε της αντιπολίτευσης είτε των µέσων ενηµέρωσης. Ήταν και παραµένει στην πρώτη γραµµή, κάτι που φαίνεται ότι έχει αξιολογηθεί και µε το παραπάνω (στα θετικά του) από τον πρωθυπουργό.

Βασικό μέλος

Μάλιστα, εξ όσων µαθαίνω ο καθηγητής Γεραπετρίτης, παρά το γεγονός ότι επέλεξε να µην είναι υποψήφιος, θα είναι βασικό µέλος και της δεύτερης κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν αποκλείω να τον δούµε και µε αναβαθµισµένο ρόλο, µολονότι δεν µπορώ να σκεφτώ αν στη δοµή της κυβέρνησης υπάρχει κάτι πιο πάνω από τον υπουργό Επικρατείας. Σε κάθε περίπτωση, εσείς κρατήστε το παραπάνω!

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 7 Ιανουαρίου 2023.