Σε σχετικά ανύποπτο χρόνο, ο πρωθυπουργός είχε εξετάσει (σοβαρά) το ενδεχόµενο της συγχώνευσης του υπουργείου Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης µε το Εσωτερικών. Ωστόσο, σε εκείνη τη φάση είχε κριθεί ότι δεν ήταν έτοιµο το πεδίο για τη δηµιουργία ενός υπερυπουργείου.

Πλέον, οι συνθήκες έχουν ωριµάσει, µε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εντάσσει στον σχεδιασµό της επόµενης τετραετίας τη συµπόρευση των δύο χαρτοφυλακίων. Με τον τρόπο αυτόν πιστεύει ότι θα καταφέρει να µειώσει (και δεν έχει άδικο) στο ελάχιστο τη γραφειοκρατία, που αποτελεί τον διαχρονικότερο βραχνά για τις κυβερνήσεις. Με δεδοµένο ότι είχε ξεκινήσει η σχετική προεργασία, είναι πολύ πιο εύκολη η υλοποίηση του σχετικού project.

Έχουν αλλάξει πολλά

Φυσικά, σε σχέση µε τον χρόνο που είχε συζητηθεί η εν λόγω αλλαγή έχουν αλλάξει πολλά, τα οποία και θα πρέπει να συνυπολογιστούν αν θέλει κανείς να βγάλει ασφαλή συµπεράσµατα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εκείνο που πρέπει να κρατήσετε είναι ότι ήδη ο πρωθυπουργός έχει αρχίσει να σχεδιάζει τη δοµή της επόµενης κυβέρνησης.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 30 Δεκεμβρίου 2022.