Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ευρήματα των ερευνών που έχουν προκύψει στις δύο εκλογικές περιφέρειες του Πειραιά, τα οποία, αν και δεν αλλάζουν την εκλογική εικόνα σε σχέση με την πρωτιά, καταγράφουν σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις υπόλοιπες θέσεις.

Για παράδειγμα, στην Α’ Πειραιά ο υφυπουργός Κώστας Κατσαφάδος διατηρεί σημαντικό προβάδισμα από τους Νίκο Μανωλάκο, Δόμνα Μιχαηλίδου και Νόνη Δούνια, που σε αυτήν τη φάση φαίνεται να είναι σχεδόν ισόπαλοι. Παράλληλα, ισχυρή δυναμική, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να τον φέρει ακόμα και στη δεύτερη θέση, εμφανίζει στις μετρήσεις που τον συμπεριλαμβάνουν ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Βλαχάκος.

Στη Β’ Πειραιά ο βουλευτής Δημήτρης Μαρκόπουλος διατηρεί την εκλογική πρωτιά, έχοντας ως δεύτερο όχι τον Τραγάκη, αλλά τον πολιτευτή Γιώργο Βρεττάκο. Το αξιοσημείωτο στη δεύτερη περιφέρεια του Πειραιά έχει να κάνει με το οριακό προβάδισμα που καταγράφει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. Βλέπετε, στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια το κυβερνών κόμμα σημειώνει μία από τις χειρότερες επιδόσεις του. Αυτό συνέβη και στις εκλογές του ’19.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ''Secret'' της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 3/12