Πριν από κάμποσο καιρό σάς είχα αποκαλύψει ότι ο συνομιλητής του Κασιδιάρη, Τάκης Μπαλτάκος, είχε αρχίσει να ονειρεύεται πολλά και διάφορα σχετικά με το πολιτικό του μέλλον. Ηταν η περίοδος που είχε κάνει κολεγιά με τον Γκαγκάτση του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να έρθει κοντά στο ευρύτερο σύστημα του προέδρου Ιβάν Σαββίδη. Νομίζω ότι δεν χρειάζονται και πολλές συστάσεις για τον Μπαλτάκο. Μιλάει, άλλωστε, το λαμπρό παρελθόν του. Ενα μόνο θα σας πω: ότι κανείς εξ όσων τον εμπιστεύθηκαν κατά καιρούς, είτε στην πολιτική είτε στον αθλητισμό, σήμερα δεν του μιλάει. Αυτό προφανώς ήταν το κριτήριο της επιλογής του για την προεδρία της ΕΠΟ.

Ωστόσο, όπως μαθαίνω από αξιόπιστη (σχετικά) πηγή, ο κύριος Τάκης χρησιμοποιεί την ποδοσφαιρική ομοσπονδία ως εφαλτήριο για διάφορα άλλα (πονηρά) που έχει στο μυαλό του. Για παράδειγμα, θα ήθελε να είναι υποψήφιος για βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης, ενώ ουδέποτε έβγαλε από το μυαλό του την ιδέα της δημιουργίας ενός ακροδεξιού κόμματος, με μπόλικη Εκκλησία, Αγιον Ορος και όλα όσα ο ίδιος πρεσβεύει. Και όλα αυτά πιστεύει ότι μπορεί να τα υλοποιήσει με τη στήριξη του Γκαγκάτση, του ΠΑΟΚ και του Σαββίδη, εφόσον ο τελευταίος καταφέρει να παραμείνει (επιχειρηματικά) επί ελληνικού εδάφους.

Στο μικροσκόπιο

Κάτι εμβάσματα από και προς την Κύπρο, τα οποία είχαν ως αποδέκτες πρόσωπα που μπαινόβγαιναν στο Μέγαρο Μαξίμου, όταν κυβερνούσε ο πρόεδρος Αλέξης, απασχολούν εσχάτως (όπως μαθαίνω) την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος. Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, τα σχετικά εμβάσματα αποστέλλονταν με τόση επιπολαιότητα, λες και βρισκόμασταν στις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Ιστορίες

Πολλά και διάφορα έχει αρχίσει και εξιστορεί τις τελευταίες ημέρες για τη στενή σχέση που είχε με τον Χρήστο Σπίρτζη ο παλιός εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας. Και επειδή πολλές από αυτές τις ιστορίες που διηγείται ο «καπετάνιος» τις γνωρίζει (και μάλιστα από πρώτο χέρι) και ο Τσίπρας, ο τελευταίος προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις ασφαλείας από τον πρώην υπουργό Υποδομών.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 4 Ιουνίου 2022.