Τελικά, αν δεν υπήρχε ο Παύλος Πολάκης, η Ν.Δ. και ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να τον είχαν εφεύρει. Και δεν πρόκειται για ένα αυθαίρετο συμπέρασμα, αλλά για την αποτύπωση μιας (πολιτικής) πραγματικότητας, που συνδέεται με την καταγραφή των δυνάμεων Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο Νομού Χανίων. Σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στον συγκεκριμένο νομό προκύπτει ότι το κόμμα του Τσίπρα έχει κατρακυλήσει στην τρίτη θέση, πίσω από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη.

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα αποδίδουν την «ελεύθερη πτώση» στο γεγονός ότι η (μεγάλη) πλειονότητα των μετριοπαθών ψηφοφόρων του νομού, που είχαν φύγει από το ΠΑΣΟΚ με προορισμό τον ΣΥΡΙΖΑ, εσχάτως ακολουθούν την αντίστροφη διαδρομή, γυρνώντας μαζικά την πλάτη στον πολακισμό. Και επειδή τα ποσοστά που καταγράφει η συγκεκριμένη δημοσκόπηση είναι πολύ χαμηλότερα αυτών που συγκεντρώνει σε επίπεδο επικράτειας ο Τσίπρας, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς ποιος είναι το βαρίδι σε επίπεδο νομού. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι πλέον ο Μητσοτάκης πρέπει να προκαλεί πιο συχνά σε δημόσιες εμφανίσεις τον Παυλή.

Εμφάνιση σε σποτ

Τελικά, ακόμα και η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, και σε καμία περίπτωση δεν αναφέρομαι στις πεθερές που φέρουν το συγκεκριμένο όνομα, αλλά στην ελπίδα της πολιτικής. Κάπου πήρε το μάτι μου ένα σποτ όπου εμφανίζεται ο Σάββας ο Τσιτουρίδης και κάτι ακόμα τύποι, που, αν κατάλαβα καλά, ευαγγελίζονται το νέο στην πολιτική. Με κάτι τέτοια καταλήγω στο συμπέρασμα ότι όλους αυτούς τους βάζει ο Μητσοτάκης, για να πιστεύει ότι έχει αντιπάλους!

Όριο ηλικίας

Το θέμα του ορίου ηλικίας στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. έχει αρχίσει να συζητείται εκτενώς από κάποιους εντός και εκτός κόμματος. Επ’ αυτού, όχι μόνο δεν έχει γίνει συζήτηση, αλλά, απεναντίας, ο Μητσοτάκης δεν δείχνει διατεθειμένος να ανοίξει εσωκομματικές πληγές τώρα, που είναι όλα ήρεμα στη Ν.Δ.

Μονολεκτική απάντηση

Κάπου πήρε τ’ αυτί μου ότι τελικώς η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στο ψηφοδέλτιο της Α’ Πειραιά. Και όταν ρώτησα: «Ακόμα κι αν είναι και ο Γεραπετρίτης;», έλαβα τη μονολεκτική απάντηση: «Ναι».
 

«Διάδοχος»

Επίσης, κάπου πήρε τ’ αυτί μου ότι ο παλιός βουλευτής στα Χανιά Χρήστος Μαρκογιαννάκης κάλεσε κάποιους φίλους του και τους είπε ότι «διάδοχός» του στην κεντρική (πολιτική) σκηνή είναι ο ανιψιός του, Αλέξανδρος. Πρόκειται για έναν ικανό νεαρό πολιτικό, που θα είναι υποψήφιος με τη Ν.Δ. στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 7 Μαΐου 2022.