Λίρα εκατό έχει αποδειχτεί η επιλογή του γραμματέα της Ν.Δ., Παύλου Μαρινάκη, γεγονός που παραδέχονται ακόμα και αυτοί που είχαν κάποιες (μικρές) επιφυλάξεις, όταν ο διευθυντής του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, αποφάσισε να τον προτείνει για τη νευραλγική κομματική θέση.

Με αφορμή τις προσυνεδριακές εκδηλώσεις, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που άκουσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πλέκει τόσο δημοσίως όσο και κατ’ ιδίαν το εγκώμιο στον «ψηλό» της Πειραιώς. Ο πρωθυπουργός, που γνωρίζει καλά τον κομματικό μηχανισμό (αν και δεν του φαίνεται!), έχει αντιληφθεί ότι τους τελευταίους μήνες συντελείται μια μικρή επανάσταση σε όλη την επικράτεια σε επίπεδο κομματικού μηχανισμού, η οποία σχετίζεται με τη σοβαρή δουλειά που έχει κάνει ο νέος γραμματέας της Ν.Δ.

Πέραν τούτου, ο Μητσοτάκης πιστώνει στον Μαρινάκη και ακόμα μία επιτυχία. Το γεγονός της άριστης συνεργασίας που κατάφερε να έχει με το «καλημέρα» με δύο στελέχη της Πειραιώς που κάνουν μεθοδική και σοβαρή δουλειά: τους Γιάννη Μπρατάκο και Στέλιο Κονταδάκη. Με δεδομένη την καλή εικόνα που έχει ο πρόεδρος Κυριάκος για τον γραμματέα Παύλο, δεν αποκλείω να δούμε να τον επιβραβεύει, και μάλιστα πιο σύντομα απ’ ό,τι και ο ίδιος περιμένει.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 16/4