Υποθέτω ότι κάτι θα σας έχει μείνει από τις πολλές αναφορές που έχουν γίνει από τη στήλη για έναν περίεργο επίσκοπο στα Χανιά. Μάλιστα, πολλοί (κυρίως επιπόλαιοι) έσπευσαν να μου ζητήσουν να σταματήσω κάθε αναφορά στον συγκεκριμένο κοσμοκαλόγερο, γιατί, όπως μου έλεγαν, έχει δυνατές άκρες. Και τι δεν είχα ακούσει. Από το ότι είναι ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη στην Κρήτη μέχρι ότι ο επόμενος Πατριάρχης, που, όπως προεξοφλούσαν, θα είναι ο πρώην Γαλλίας Εμμανουήλ, τον είχε επιλέξει μεταξύ των αρίστων. Στις αρχές της εβδομάδας έγινε γνωστή η «καρατόμησή» του από τη θέση του πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου. Μετά ακολούθησε μια πληροφορία ότι ο επίσκοπος Δορυλαίου, Δαμασκηνός, εισήχθη στο νοσοκομείο λόγω ενός προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε. Και την ίδια ώρα από αξιόπιστη πηγή μαθαίνω ότι το όνομα του συγκεκριμένου συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία για εκείνο το άθλιο γηροκομείο στα Χανιά. Υποθέτω ότι όλα όσα εκτυλίσσονται τις τελευταίες μέρες έχουν ως αιτία το τελευταίο.

Σίγουρη η κάθοδος Γεραπετρίτη στην Α΄ Πειραιά

Περισσότερο από βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη στο ψηφοδέλτιο της Α’ Πειραιά. Οι «γαλάζιοι» παράγοντες του μεγάλου λιμανιού όχι μόνο μιλούν για τη βέβαιη κάθοδο του καθηγητή, αλλά προεξοφλούν και την εκλογική του επιτυχία. Αυτό, άλλωστε, φαίνεται και από έρευνα που διενεργήθηκε στον Πειραιά, από τα ευρήματα της οποίας προκύπτει ένα και μόνο συμπέρασμα. Οτι στην περίπτωση καθόδου Γεραπετρίτη, για πρώτη φορά αποκτά αξιόμαχο αντίπαλο ο υφυπουργός Κατσαφάδος.

Δίλημμα για Πατουλίδου

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια συζήτηση που αφορά τα επόμενα (πολιτικά) βήματα της Βούλας Πατουλίδου. Ακούγονται πολλά και γράφονται ακόμα περισσότερα, με την ίδια να προσανατολίζεται στο να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής. Όμως, πέραν αυτού, έχει κάνει και μια σχετική κουβέντα με τον Τζιτζικώστα, ο οποίος της πρότεινε να συμμετάσχει εκ νέου στον συνδυασμό του και, αφότου ο ίδιος αποχωρήσει, να διεκδικήσει εκείνη την περιφέρεια. Γενικώς, σε κουβέντα να βρισκόμαστε.

Φαβορί για νέο χαρτοφυλάκιο

Ορατό είναι πλέον το ενδεχόµενο της συγκρότησης υπουργείου για την αντιµετώπιση της ακρίβειας, µε τον «γαλάζιο» βουλευτή Βασίλη Σπανάκη να είναι ένα από τα φαβορί για να αναλάβει το νέο χαρτοφυλάκιο.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά στις 9 Απριλίου 2022