Παλιούς υπουργούς του Καραμανλή μαζεύει τακτικά ο φίλος μου ο Καραχάλιος, συζητώντας μαζί τους, εκτός από τα συνταξιοδοτικά του, και το ενδεχόμενο να φτιάξουν ένα νέο κόμμα. Πάντως, από τη σύνθεση και μόνο έχω καταλήξει στην άποψη ότι είναι το μόνο κόμμα που θα μπορούσε να εξασφαλίσει μέχρι και πολυεθνικό χορηγό. Τη L’Οréal. Βλέπετε, οι περισσότεροι εκ των συντελεστών βάφουν το μαλλί τους, άρα η εταιρεία θα είχε κάθε λόγο να τους… χορηγήσει.

«Καψώνι»

Σε κανονικό «καψώνι» έχει αρχίσει να εξελίσσεται η προσπάθεια που κάνει ο Παπαμιμίκος να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Στο προσυνέδριο της περασμένης εβδομάδας, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, είχε ετοιμάσει ολόκληρη ομιλία. Μάλιστα, είχε ενημερώσει τις θείες και τους θείους από τη Ρωσία να την παρακολουθήσουν, όπως και κάτι μπαρμπάδες του από τη Λάρισα. Μάταια όμως περίμεναν Ρώσοι και καμπίσιοι, αφού λόγω χρόνου δεν πρόλαβε να εκφωνήσει την ομιλία του. Τελικά, αυτός ο θεός της Ρωσίας έχει μεγάλη γκίνια τελευταία.

Σχετικό: Εσχάτως, ο ανιψιός του Ιβάν, στην προσπάθειά του να πείσει πόσο κοντά βρίσκεται στο Μαξίμου, κάνει υπερβολική χρήση του ονόματος «Γρηγόρης».

Εκτός Βουλής

Από αξιόπιστη νεοδηµοκρατική πηγή µαθαίνω ότι ο πιο αγαπηµένος Νεοδηµοκράτης βουλευτής του Πολάκη είναι ο παλιός συνεργάτης του πρεσβύτερου Μητσοτάκη, ο Διονύσης Χατζηδάκης. Μάλιστα, οι δύο άνδρες έχουν οικοδοµήσει τέτοια σχέση, που πίνουν κάναν καφέ και εκτός Βουλής.

Ρωσικά παιχνίδια

Επικίνδυνα (πολιτικά) παιχνίδια των Ρώσων με όχημα την ιερή κοινότητα των παλαιοημερολογιτών έχουν εντοπίσει τόσο οι ελληνικές Αρχές όσο και η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα σχέδιο που εξελίσσεται εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και έχει ως απώτερο στόχο, μέσω των παλαιοημερολογιτών, αλλά και ορισμένων μονών του Αγίου Ορους, να υπάρξει διείσδυση της Ρωσικής Εκκλησίας στη Δύση. Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ακόμα και τη δημιουργία ναών σε εθνικής σημασίας μητροπόλεις, όπως είναι αυτές της Αλεξανδρούπολης, των Πατρών και της Χίου. Οι κινήσεις έγιναν αντιληπτές με το «καλημέρα» από την ηγεσία της Ελλαδικής Εκκλησίας, με αποτέλεσμα να αναχαιτιστεί η προσπάθεια κανονικής εισβολής στην Ελλαδική Εκκλησία του Ρώσου Πατριάρχη, ο οποίος θα μνημονευόταν στους ναούς που θα φτιάχνονταν σε Αλεξανδρούπολη, Χίο, αλλά και σε διάφορα παλαιοημερολογίτικα μοναστήρια. Πρωταγωνιστικό ρόλο προς την κατεύθυνση υλοποίησης του σχεδίου είχε και η αιρετική Μονή Εσφιγμένου του Αγίου Όρους.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 9 Απριλίου 2022.