Πολύς λόγος έχει γίνει το τελευταίο διάστημα σε σχέση με τον Ιβάν Σαββίδη και το αν θα είναι στην επόμενη λίστα με τους Ρώσους ολιγάρχες που έπαιξαν παιχνίδια στη Δύση για λογαριασμό του Πούτιν. Και ακόμα περισσότερη συζήτηση έχουμε δει να γίνεται γύρω από τα άμεσα σχέδια του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ. Στο επίκεντρο της σχετικής κουβέντας έχει βρεθεί (όπως είναι λογικό) ο τηλεοπτικός σταθμός Open και το ενδεχόμενο ολοκληρωτικής απεμπλοκής του Ιβάν από τα media.

Επ’ αυτού, είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια κινητικότητα, παρά τις διαψεύσεις των επιτελών του ομογενούς επιχειρηματία. Ωστόσο, για όλα αυτά δύσκολα μπορεί να έχει κανείς σαφή εικόνα. Απεναντίας, σχεδόν ξεκάθαρη είναι η εικόνα που αρχίζει να σχηματίζεται σε σχέση με το πώς βλέπει το Μαξίμου όλα όσα κυκλοφορούν στην πιάτσα περί αποχώρησης Σαββίδη από τη χώρα μας. Ο πρόεδρος Μητσοτάκης αντιμετωπίζει εδώ και μήνες ως αναχωρητή τον ομογενή επιχειρηματία. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα στεναχωριόταν αν αύριο ο τελευταίος αποφάσιζε να αποεπενδύσει. Απεναντίας, θα το χαιρόταν!

Φοβούνται την πρωτιά Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Μπόλικο ρεπορτάζ για όσα διαδραματίζονται ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ θα βρείτε σήμερα στις σελίδες των «Παραπολιτικών». Από επαγγελματική διαστροφή και μόνο, πήρα κάνα δυο τηλέφωνα, προσπαθώντας να «μαζέψω» κλίμα και δεν σας κρύβω ότι κάτι κατάφερα. Όπως σας έχω γράψει εδώ και καιρό, το τελευταίο χρονικό διάστημα ο πρόεδρος Τσίπρας συζητά με φίλους του διάφορα θέματα. Ένα από αυτά συνδέεται και με τον πρώην υφυπουργό Παύλο Πολάκη και το κατά πόσο κάνει κακό ή καλό στον ΣΥΡΙΖΑ η γενικότερη πολιτική του δράση.

Επ’ αυτού οι περισσότεροι θεωρούν ότι κάνει ζημιά, αφού ναρκοθετεί την προσπάθεια του Τσίπρα να διεισδύσει στο πολιτικό Κέντρο, τη δεξαμενή των ψηφοφόρων που διαχρονικά «βγάζει» κυβερνήσεις.
Επειδή λοιπόν το επικείμενο Συνέδριο, εκτός από ευκαιρίες, κρύβει και κάμποσες παγίδες, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εισηγούνται στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποτρέψει την ενδεχόμενη εκλογική επιτυχία του Πολάκη στη διαδικασία εκλογής νέων μελών στα κορυφαία όργανα του κόμματος. Και αυτό γιατί μια πρωτιά του αψύ Σφακιανού θα ακύρωνε ακόμα και την ίδια τη διαδικασία του Συνεδρίου.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret στην εφημερίδα Παραπολιτικά στις 9 Απριλίου 2022