Κινητικότητα, και δη αυξημένη, παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο γραφείο του Γρηγόρη Δημητριάδη στο Μαξίμου. Οχι ότι υπήρξε έστω και μία ημέρα που να μη γίνεται ο απόλυτος χαμός. Ωστόσο, τώρα η κινητικότητα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, αφού συνδέεται με πρόσωπα που θέλουν να συμμετάσχουν στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια. Ο Ψηλός μαζί με τον Νέζη, τον γραμματέα Μαρινάκη και τον Μπρατάκο έχουν αναλάβει να επιλέξουν τους (νέους) υποψηφίους. Και δεν σας κρύβω ότι έχει γίνει πολλή και καλή δουλειά.

Με σταυρό ο Γιάννης Οικονόμου

Κανονικά και με τον νόμο θα είναι υποψήφιος στη Φθιώτιδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κλείνοντας πρόωρα κάθε συζήτηση που τον θέλει να μετακομίζει στο Επικρατείας της Ν.Δ. Απεναντίας, το τελευταίο διάστημα γίνεται μια κουβέντα για τον έτερο Οικονόμου της κυβέρνησης, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, σχετική με την ανάγκη να συμμετέχει στην επόμενη σύνθεση της Βουλής. Αντικειμενικά, είναι ένα πρόσωπο που και γνώσεις και εμπειρία, αλλά και αποτέλεσμα διαθέτει. Οπότε η παρουσία του στη Βουλή μόνο να προσθέσει έχει.

Δημοφιλής στον νότο ο Χαρδαλιάς

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δείχνει σχετικά απρόθυμος, πληροφορίες τον θέλουν να είναι υποψήφιος στον νότο με τη Ν.Δ. Ο λόγος για τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά, που δεν σας κρύβω ότι είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια.

Η (πολιτική) γκαντεμιά του Παπαμιμίκου

Αδοξο τέλος έχουν, όπως φαίνεται, τα όνειρα του πρώην γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκου, που ήθελε να είναι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης. Οι τελευταίες εξελίξεις με τους Ρώσους και τους υπόλοιπους συγγενείς του απομακρύνουν την πιθανότητα να τον συμπεριλάβουν στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο. Εκτός κι αν ο Μητσοτάκης αποφασίσει να επιχειρήσει προεκλογικά άνοιγμα στον Πούτιν. Πάντως, ομολογώ ότι πρέπει να μην υπάρχει πιο γκαντέμης (πολιτικά πάντα) από τον ανιψιό του Ιβάν.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Secret στις 12 Μαρτίου 2022